16 Şubat 2014 Pazar

Demirtaş İtfaiye Merkezi Açılıyor

DOSAB'ın tahsis ettiği 3 bin metrekarelik alanda, Demirtaş Organize sanayi bölgesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bölgeye modern donanımlı itfaiye merkezi kazandırıyor.
DOSAB'ın tahsis ettiği 3 bin metrekarelik alanda Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan DOSAB İtfaiye Merkezinin temeli Aralık 2012 tarihinde atılmıştı. İnşaatı tamamlanan merkez Eylül ayıyla birlikte faaliyetine başlayacak. DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, sanayi alanındaki yatırımlarının yanında kent yararına sosyal sorumluluk projelerinde de görev aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönemde birlikte başlattığımız Osmangazi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ndeki hayvanların yiyecek giderlerini yıllardır bölge sanayicilerimiz karşılıyor. 2010 yılında Büyükşehir Belediyemize 2 adet tam donanımlı itfaiye ve arama-kurtarma aracı vermiştik. Geçtiğimiz yıl yaptığımız protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyemiz ile Demirtaş İtfaiye Merkezi'ni bu yıl hizmete açıyoruz."
İtfaiye Merkezi'nin 700 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Kahraman, şu bilgileri verdi: "Başta bölgemizdeki endüstriyel yangınlara müdahale edecek 6 araçlık kapasitesi bulunuyor. Daha önceki iki araca ilave olarak yeni merkez için bir adet tam donanımlı, endüstriyel nitelikli yangınlara da müdahale edebilecek itfaiye aracımızı açılışta belediyemize teslim edeceğiz. Böylece çağdaş imkanlara sahip bu merkez DOSAB, Demirtaş, Ovaakça ve Yalova Yolu'nda yaşayan ve çalışan önemli bir nüfusa hayati bir hizmet üretecek."
Sanayici ve işadamları olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile daima diyalog, uyum ve işbirliği içinde olduklarını belirten Kahraman, "Bizler belediyemizin iş dünyasına yaklaşımından ve hizmetlerinden memnunuz. Özellikle BUDO, Deniz Uçağı, Tramvay gibi ulaşım projeleri iş dünyasında olumlu karşılanan projeler. İş seyahatleri için Gemlik-İstanbul Deniz Uçağı seferleri iş dünyasının sık tercih ettiği, faydalı olan yatırımlar oldu. Bütün bu çalışmalarından ve iş dünyası ile ortak projelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder