16 Şubat 2014 Pazar

Kanalizasyon isyanı

Demirtaş Sakarya Mahallesi Okul Sokak'ta oturan Altınyıl Apartmanı sakinleri yıllardır kanalizasyon mücadelesi veriyor. Haftada iki kez apartman kanalizasyon atıklarıyla dolarken, defalarca BUSKİ'ye çağrıda bulunan apartman sakinleri, yetkililerden 'Demirtaş'a altyapı çalışması önümüzdeki yıl gelecek' yanıtını alınca isyan bayrağını çekti.
Demirtaş Sakarya Mahallesi Okul Sokak sakinleri yıllardır kanalizasyon mücadelesi veriyor. 11 daireli apartmanın altındaki fosseptik çukuru yıllardır kanalizasyona bağlanmayınca apartman sakinleri çileden çıktı. 50 haneli Altınyıl Apartmanı'nda kanalizasyon mücadelesi veren apartman sakinleri isyan etti. Haftada iki kez apartman kanalizasyon atıklarıyla dolarken, defalarca BUSKİ'ye çağrıda bulunan apartman sakinleri, yetkililerden 'Demirtaş'a altyapı çalışması önümüzdeki yıl gelecek' yanıtını alınca neye uğradığını şaşırdı.
SENELERCE OYALADILAR
Haftada iki kez kanalizasyon baskınına maruz kaldıklarını anlatan apartman sakini Mahmut Artan, "Evimize ne misafir geliyor ne de biz kokudan durabiliyoruz" dedi. BUSKİ'nin senelerce tıkanma ve geri tepme vakalarına günlük çözümler ürettiğini anlatan Artan, "Olayın bir yere varmayacağını anlayınca BUSKİ Genel Müdürlüğüne durumu anlatan bir yazı yazdık. Yazıya gelen cevap ise, 'Demirtaş'a altyapı çalışması önümüzdeki yıl gelecek' oldu. Her atık su baskınında aşağı yukarı daire sakinleri mağdur oluyor. Evi satsak para etmiyor. Kiraya versek oturan yok. Artık işini seven ve bizi mağdur etmeyecek bir devlet görevlisi çıkıp, bizi bu pislikten kurtarsın" diye konuştu.
"BODRUMDA BALIK TUTACAĞIZ"
Üç yıldır uğraştıkları kanalizasyon sorununa çözüm istediklerini belirten Artan, "Apartmanın bodrumu fosseptik çukurundan taşan pis sulardan göl halini aldı. Bodrumu zaten kullanamadığımız gibi neredeyse balık tutacağız. Binamızda bodrum kattaki sular tehlike arz ediyor. Apartman sakinleri olarak imza topladık ancak şu ana kadar hiçbir yetkili gelip de bizim sorunumuzla ilgilenmedi" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder