26 Şubat 2014 Çarşamba

Recep Altepe Demirtaş'ta

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü'nü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Başkan Altepe; "Yerel yönetimlerin güçlü olması demek, vatandaşa hizmetin artması demek. Önümüzdeki dönem şehrimizin kalitesi daha da artacak" dedi.
Recep Altepe Demirtaş'ta
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Spor Kulübü'nü ziyaretinde, yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte hizmetlerin daha da artacağını ve yeni projelerle de Demirtaş'ın çok daha modern bir yapıya kavuşacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Spor Kulübü'nü ziyaret ederek vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönem Demirtaş bölgesinde gerçekleştirdiği hizmetlere değinen Altepe, yeni dönemde de çalışmaların artarak devam edeceğini ve Demirtaş'ın daha güzel bir hale geleceğini belirtti.

Çevreyi kirleten fabrika bacalarına son
Bölgenin sıkıntılarını bildiklerini anlatan ve Demirtaş'ta yaşayan vatandaşların yaşadığı en önemli sorunların başında hava kirliliğinin geldiğini ifade eden Başkan Altepe, "Demirtaş'ta çevreyi kirleten fabrika bacası kalmayacak. Bu konuda DOSAB ile çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Kimsenin kimseyi zehirlemeye hakkı yok. Fabrika bacalarıyla ilgili kurallara uymayanlara taviz vermeyeceğiz. Kimseyi mağdur etmeden bu sorunu çözeceğiz. Demirtaş'ta yaşayan vatandaşlarımıza rahat nefes aldırmak bizim önceliklerimiz arasında olacak" diye konuştu.

Bölgenin sorunlarına çözüm oluyoruz
Demirtaş'ın sorunlarını tespit ederek çözüm olma yolunda önemli adım attıklarını da kaydeden Başkan Altepe, "Demirtaş'ın sorunlarını çözmek bizim işimiz. Bu dönemde Demirtaş'ta bulunan okulların bütün ihtiyaçlarını giderip öğrencilerimizin geleceğine katkı sağlamış olduk. Ayrıca vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda camilerimizin çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Demirtaş'ın içindeki ara yolları yenileyerek sokaklarımızı güzelleştirdik. Yeni dönemde bu hizmetlerin çok daha fazlası olacak" dedi.
Büyükşehir'den kırsala önemli destek
Geçen dönemde İl Özel idarelerinin kırsal bölgelerde yaptığı yatırımları yeni dönemde Büyükşehir Belediyeleri'nin gerçekleştireceğini anlatan Altepe, bu çerçevede Büyükşehir'in bütçesinden yüzde 10 gibi bir rakamı buraya ayırdıklarını ifade etti. Geçen dönem İl Özel İdaresi'nin kırsala ayırdığı bütçenin yaklaşık 25 milyon TL olduğunu belirten Altepe, bu dönemde ise Büyükşehir'in bütçeden ayıracağı yüzde 10'luk rakamın 120 milyon TL'ye tekabül ettiğini, yani yapılacak yatırımın geçen dönemden 5 kat artacağını dile getirdi.

Eski itfaiye binasının yerine kültür merkezi
Demirtaş'ta bulunan eski itfaiye binası yerine, modern itfaiye araçlarının da olduğu bir itfaiye binası inşa ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Eski itfaiye binasını kaldırarak onun yerine Demirtaş'a yakışır tam donanımlı bir itfaiye binası inşa ettik. Kaldırdığımız o itfaiye binasının yerine ise yeni dönemde Demirtaş'ın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kültür merkezi yapmayı hedefliyoruz. Kültür merkezi bünyesine yapacağımız düğün salonu ile birlikte bölge halkının isteklerine çözüm olacağız" dedi.
Programın ardından Demirtaş'ta yaşayan asker adaylarıyla da selamlaşan Altepe, gençlere hediyeler vererek vatani görevlerinde başarılar diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder