19 Mart 2014 Çarşamba

YANIT BEKLEYEN SORULARIMIZ?

“Osmangazi Bld. Demirtaş’ta boş alanlara düzenli imar planı yapılmadan inşaatlara neden izin verdi?. Demirtaş’ın bu haliyle iki yıl sonra Başaran-Balıklı-Soğanlı Mh.’nden farkı kalmayacak. Sonraki yıllarda da kentsel dönüşümden bahsedilecek. Yöneticilerimiz neden zamanında gereken planlamayı yapmıyorlar acaba?. Ayrıca, Demirtaş imar planında olan ve halen yapılmayan bölge otoparkları ne zaman yapılacak?. Yanıt bekliyoruz. İ.Ö

16 Mart 2014 Pazar

Demirtaş`ın asfalt, otopark ve sağlık tesisi ihtiyacı

Daha önce gönderdiğim yazıda Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Harmanlı Sokak ve Selvili Cadde için paylaştığımız asfaltlama işlemi tamamlanmıştır, bu anlamda teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Cumhuriyet Mahallesi genelinde alt yapısı tamamlandıktan sonra yapılan asfaltlama işleminden 1 ay sonra cadde ortasının boydan boya çöktüğü görülmektedir. Ciddi bir tehlike olmaması için çöken bölgelerin daha iyi ezilerek yeniden asfaltlanmasını bir vatandaş olarak rica ediyorum. Aynı Zamanda ana arterlerin Büyükşehire bağlı olmasından dolayı `Demirtaş`a Hoş Geldiniz` tabelasından itibaren Belde merkezine kadar asfaltın kaldırılarak daha yakışır yamasız bir caddeye kavuşturulmasını diliyorum. Demirtaş` da mevcut planda gözüken Bölge Otoparkları harçları yatırılmasına rağmen yapılmamıştır. Gelecek dönemlerde çok ihtiyacını hissedeceğimiz otoparklar konusunda açıklama ve söz istiyoruz. Çarşamba semtinde yapılan otoparkı örnek gösterip buna benzer çalışmaların beldemiz için de yapılmasını rica ediyorum. Bir önemli konuda,çevre yakın semt ve mahalleler ile birlikte DOSAB çalışanlarının toplamı 100.000 civarında olup ciddi bir sağlık tesisi eksikliği bulunmaktadır. Mevcut olan Sağlık Ocağı zaten yetersiz olup aynı zamanda akşam saat 17:00 de kapandığında yeterli hizmet alınamamaktadır. Hem Sağlık İl Müdürlüğü ki en önemli kurum, hem DOSAB Yönetiminden hem de Osmangazi Belediyesinden çok amaçlı ve 24 saat hizmet verebilecek bir hastanenin biran önce beldemize kazandırılmasını yetkililerden rica ediyorum. Bu hastane sayesinde etrafımızda bulunan 10 köy, Doğanevler Mahallesi, Yeşilşehir gibi semtlerin de yararlanacağı düşünülmelidir. İbrahim Akman

8 Mart 2014 Cumartesi

Demirtaş Timurtaş Paşa Camii Çok Amaçlı Salonu hizmete açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı dünya vitrinine çıkaran makro projelerin yanında vatandaşlardan gelen tüm talepleri de imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.


Ulaşımdan tarihi mirasa, çevre yatırımlarından spora kadar her alanda önemli projelerle kenti geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, hizmet binaları, yeşil alan düzenlemeleri, çocuk oyun alanları, meydanlar gibi sosyal donatı alanlarıyla mahallelerdeki yaşam kalitesini de artırmaya devam ediyor. Bu amaçla Demirtaş'ta Timurtaş Paşa Camii'nin hemen yanına yaptırılan Çok Amaçlı Salon Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Koordinatör Milletvekili Ali Turan ve Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açıldı.
Önceliğimiz halkın talepleri
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merkezi hükümetin hızlı tren, otoban, tüneller, okul ve hastane gibi yatırımlarıyla Bursa'da önemli bir gelişme yaşandığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi olarak da stadyum, belediye hizmet binası, bilim teknoloji merkezi, şehir içi tramvay hattı, yerli tramvay, deniz ve hava ulaşımı gibi kalıcı eserleri Bursa'ya kazandırdıklarını söyledi. Bu tür makro projelerin yanında halkın taleplerini sürekli ön planda tuttuklarını dile getiren Başkan Altepe, "Halkımızın talebi neyse, onları gerçekleştirmek istiyoruz. Halkımızın sosyal donatı alanlarına sahip mahallelerde kalitesi yüksek bir yaşam sürmesini istiyoruz. Demirtaş'ta da böyle bir hizmet binası talebi doğdu. Hem cami çevre düzenlemesi hem de Çok Amaçlı Salonu bölgeye kazandırdık. Burada müftülükle ortak eğitim programları düzenlenecek. Şimdiden bölgemize hayırlı olsun" dedi.
Belediyecilik bizden sorulur
Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Büyükşehir Belediyesi'nin kenti güzelleştirme çalışmalarının hızlı devam ettiğini belirterek, "Birileri bozuyor, biz yapıyoruz. Birileri doğayı yeşilliği katlediyor, biz yeşillendiriyoruz. Belediyecilik bizden sorulur. Mahallerimiz spor tesislerine, parklara, çocuk oyun alanlarına, meydanlara ve hizmet binalarına kavuşuyor. Demirtaş'ta da halkımızın hizmet talebine hemen cevap veren ve bölgeye böyle bir salon kazandıran başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra binayı gezdi.