19 Ocak 2016 Salı

Demirtaş eski tütün depoları sağlık kompleksi olabilir mi?

MHP Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, Acemler askeri bölge hastane yapımı ve tütün depoları arazisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bilindiği üzere Bursa'da yeni stadyumun karşısında bulunan askeri alana sağlık kompleksi yapılmasına ilişkin karar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmıştır. Yeni stadyumun karşısında bulunan ve yapılan protokolle Milli Savunma Bakanlığı'ndan Sağlık Bakanlığı'na geçen 100 dönümlük alana dev sağlık kompleksi yapılması kararlaştırılırken geriye kalan 25 dönümlük alanın da yine askeri bölge olarak kullanılacağı açıklanmıştır.

Yeni stadyum ve çevresi ile oluşacak sağlık kompleksinin ortaya çıkaracağı yapı, insan ve araç yoğunluğu bölge için şimdiden soru işaretleri ile doludur.

Osmangazi ilçemizde gerçekleştirilmesi planlanan bu projeye alternatif olarak, önce Özelleştirme Daire Başkanlığı idaresinde bulunan iki kez ihalesi yapılan netice alınmayınca Toki'ye devredilen 83.650 metre kare alana sahip Demirtaş yolu üzerindeki Eski Tütün Depoları arazisi üzerinde kurumlar arası anlaşma sağlanması durumunda sağlık tesislerinin hizmete sokulmasının daha verimli olacağı kanaatindeyiz.

Adı geçen askeri bölgede stadyuma entegre olarak kamuya açık spor alanı ve tesislerinin bir araya getirilerek Spor Vadisi oluşturulmasının ilçe ve şehrimize daha bir yakışacağını ve değer katacağını başta Büyükşehir ve 1/1000 uygulama planını gerçekleştirmesini beklediğimiz Osmangazi Belediye Başkanlığı ile kamuoyunun bilgi ve tartışmasına teklif ediyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder