9 Nisan 2016 Cumartesi

Demirtaş Saadet Partisi basın açıklaması

Saadet Partisi Demirtaş teşkilatının basın açıklamasıdır. 
Saadet Partisi öncülüğünde Demirtaş halkı adına Demirtaş’ın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz basın açıklamasına katılan duyarlı Demirtaş halkına ve davetimize icabet eden çok kıymetli basın mensupları ve emniyet mensuplarımız hoş geldiniz.
Dün ve öncesinde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvelik görevlilerimize ve kardeş ülke Azerbaycan da Ermeni saldırısında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diliyor ve mekanları ali olsun diyoruz.
Bizler Demirtaş sakinleri olarak atadan dededen babadan sonra 4 kuşak Demirtaş’ta yaşayan insanlarız. 2009 yılında belediyemizin kapanması ile 4 mahalle olarak Osmangazi belediyesine bağlandık. Bağlandık ta ne oldu? Vaad edildiği gibi daha çok hizmet mi aldık? HAYIR.. Olanlara kısaca göz atacak olursak Demirtaş Bölgesinin Osmangazi belediyesinin kasasına yaptığı yıllık 100 milyon civarında katkıya rağmen ;
1- Eski Belediye Binası yıkıldı
2- Yeni belediye binası yıkıldı
3- Merkez camii yıkıldı
4- Halı saha yıkıldı
5- Düğün salonu yıkıldı
6- Belediye hamamı yıkıldı
7- Mezbaha kullanılamaz hale getirildi.
8- Ve bugün Osmangazi ilçesinin en güzel meydanlarından biri olan demirtaş meydanı inşaat alanına çevrilmiş durumda,
Peki yapılan ne var??
1- Birkaç kez açılışı yapılan bir adet Yüzme havuzu
2- Trap tesisi
3- Merkez camiine saymak istemiyorum ne zaman biteceği belli olmamasının yanı sıra sözde belediyenin icraat kitapçığında yer almasına ve belediye logosu konulmasına rağmen halktan toplanan paralarla tamamlatılmaya çalışılıyor.
Bu kadar ekonomik katkı ve yıkılan binaya karşılık yaptıkları ne var? İşte görüyorsunuz adeta İngiliz sömürgelerini andıran bir koloni muamelesine maruz kalmış Demirtaş!!! Sorunları aktarmak üzere Belediye başkan yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’den randevu talebinde bulunduk hala cevap bekliyoruz.
Tespit ettiğimiz başlıca sorunlarımız;
1- Yılan hikayesine dönmüş ilçe vaadi
2- Yeni yapılan binalarda otoparkın adı var kendi yok. Bu binalara nasıl oturma izni verildi?
3- Dubleks dairesi olan yaklaşık 200 bina oturma izni alamamakta, bu neden düzletilmiyor yada buna neden izin verildi, nasıl takip ediliyor.
4- 7 mt lik sokaklarda çift daire yapılmış bitik nizam yapılarda sokakta sadece bir araç seyredebiliyor. Yarın bir yangın olsa itfaiye nasıl girecek?
5- Kıran tepe rezil durumda, madde bağımlılarının meskeni olmuş,
6- Baraj ve çim kayağı tesisleri hakeza aynı durumda alkoliklerin mekanı,
7- Trafik adeta keşmekeş duruma gelmiş,çözüm yollara plastik kazık çakmakta aranıyor
8- Yeni yapılanma alanı olan Cumhuriyet mh. Kentsel dönüşüme şimdiden hazır. Sayın Dündar’a buradan sesleniyorum Yunuselini göstermeye götürdüğünüz gazetecileri buraya da getirin de görsünler ne olduğunu.
9- Mezabahanın olduğu arazinin bugün depo olarak kullanılmak üzere inşaat yapıldığı görülmüştür, bu derhal durdurulmalıdır. Demirtaş Osmangazi belediyesinin ne çöplüğü ne de deposudur.
10- Milli görüş belediyeciliği ile başlayan şans oyunları ve tekel bayilerinin olmadığı Demirtaş bugün AKP’li Osmangazi belediyesince ruhsat verilmiş işletmeler ile gençlerimizi zehirlenmektedir.
11- Defalarca yapılıp bozulan asfaltlara harcanan para milli servettir, buna bir son verilmelidir.
12- Avm ler ve işyerleri tarafından kaldırımlar işgal edilmiş durumda
13- Pazarlarda kurucu esnaflar korunmayıp önüne gelen tezgah açmakta ve Pazar girişi adeta tıkanmaktadır.
14- Kendi halkımızın bağışıyla kurulan mezarlık elimizden çıkmış, para ile satın almak zorunda bırakıldık.
15- İçinde bulunduğumuz meydanın yıllarca dedikodu ile yürütülen proje serüveni sonunda bugün iş makineleri girmiş arkamızda gördüğünüz alan şantiyeye dönmüştür. Nasıl olacak? ne kadar zamanda bitecek? soruları hala cevapsız olarak halkımızın kafasını kurcalamaktadır.
16- Ve hatta meydanımızda yıkılan binaların sonrasında telefon operatörleri bile kalkan baz istasyonu yerine yenisini koymamıştır.
Taleplerimiz de şöyledir;
1- Meydan düzenlemesi ile ilgili yetkilileri bilgilendirme yapmak üzere Demirtaş’a bekliyoruz. Yapılan düzenleme ile merkezin çevre yolları tek yön olmalı, meydandaki büyük ağaçlar kesilmemeli ve yeşil alanı geniş olmalıdır.
2- Meydandaki kafeterya hizmeti yine meydandaki kahvehane esnafı ile verilmeli, yöre insanı korunmalıdır.
3- İmar planlarında görünen bölge otoparkları acilen yapılmalıdır
4- Trafik sorununa, ana arterleri tek yön kullandırılarak çözüm getirilmelidir.
5- Yıkılan halı sahanın arazisine kesenlikle bina yapılıp birilerine peşkeş çekilmemeli ve halkın yararına yeşil alan yapılmalıdır.
6- Belediyeye ait olan mezbahanın da içinde bulunduğu arazinin yaşam alanı olarak düzenlenmesi ve halkımızın kullanımına sunulması, sonrasında da korunması.
7- Kıran tepe elden geçirilmeli madde bağımlılarından temizlenmeli ve kullanışlı hale getirilmelidir.
8- Baraj ve çim kayağı tesisleri piknik alanı olarak ıslah edilmeli, alkoliklerden temizlenmelidir.
9- Kaldırımların avmler tarafından işgali önlenmelidir.
10- Müşteri otoparkı olmayan AVM lere ruhsat verilmemeli ve çalışma saatleri düzenlenmelidir.
11- Demirtaş’a bir mezbaha kazandırılmalı, kurban kesmeye yeri tesis edilmelidir.
12- Seçim arefesinde milletvekili adayları ve belediye başkan adaylarını kahve kahve, esnaf esnaf gezdiren yetkili arkadaşların seçim sonrası vekil ve başkanları halk ile buluşturmasını bekliyoruz.
Eyy idare mührünü elinde tutan yöneticiler, bugün bu bölgeden aldığınız oy ve ekonomik rantın karşılığını bu bölgeye döndürün. Sizler bugün varsınız yarın yoksunuz ama bizler yine buradayız ve burada olacağız ve inşallah burada öleceğiz. Bir hizmet olacaksa halk olarak bizim de fikrimiz sorulmalı ve bu yönde bir proje olmalıdır. Aksi takdirde hep beraber kullanacağımız bu alanlar sizin için beddua sebebi olacaktır. Gelin bugün itibari ile bir karar verin ve bu insanların size duacı olması için çalışın gayret edin.
Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim, Osmangazi belediye meclisinde halkın görev vermiş olduğu Akp’li, diğer partili meclis üyeleri ve yine bizim vergilerimizle maaşa bağlanan bölgemizin temsilcileri sorunlarınızı çözmek ve sizi dinlemek üzere bugün burada olması gerekirken, her zaman olduğu gibi yine milli görüşün tek temsilcisi olan biz SAADET Partililer olarak aldığımız oyların mesuliyeti ile bu basın açıklamasını yapma gereği hissettik.
Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.