26 Şubat 2014 Çarşamba

Recep Altepe Demirtaş'ta

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü'nü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Başkan Altepe; "Yerel yönetimlerin güçlü olması demek, vatandaşa hizmetin artması demek. Önümüzdeki dönem şehrimizin kalitesi daha da artacak" dedi.
Recep Altepe Demirtaş'ta
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Spor Kulübü'nü ziyaretinde, yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte hizmetlerin daha da artacağını ve yeni projelerle de Demirtaş'ın çok daha modern bir yapıya kavuşacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Spor Kulübü'nü ziyaret ederek vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönem Demirtaş bölgesinde gerçekleştirdiği hizmetlere değinen Altepe, yeni dönemde de çalışmaların artarak devam edeceğini ve Demirtaş'ın daha güzel bir hale geleceğini belirtti.

Çevreyi kirleten fabrika bacalarına son
Bölgenin sıkıntılarını bildiklerini anlatan ve Demirtaş'ta yaşayan vatandaşların yaşadığı en önemli sorunların başında hava kirliliğinin geldiğini ifade eden Başkan Altepe, "Demirtaş'ta çevreyi kirleten fabrika bacası kalmayacak. Bu konuda DOSAB ile çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Kimsenin kimseyi zehirlemeye hakkı yok. Fabrika bacalarıyla ilgili kurallara uymayanlara taviz vermeyeceğiz. Kimseyi mağdur etmeden bu sorunu çözeceğiz. Demirtaş'ta yaşayan vatandaşlarımıza rahat nefes aldırmak bizim önceliklerimiz arasında olacak" diye konuştu.

Bölgenin sorunlarına çözüm oluyoruz
Demirtaş'ın sorunlarını tespit ederek çözüm olma yolunda önemli adım attıklarını da kaydeden Başkan Altepe, "Demirtaş'ın sorunlarını çözmek bizim işimiz. Bu dönemde Demirtaş'ta bulunan okulların bütün ihtiyaçlarını giderip öğrencilerimizin geleceğine katkı sağlamış olduk. Ayrıca vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda camilerimizin çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Demirtaş'ın içindeki ara yolları yenileyerek sokaklarımızı güzelleştirdik. Yeni dönemde bu hizmetlerin çok daha fazlası olacak" dedi.
Büyükşehir'den kırsala önemli destek
Geçen dönemde İl Özel idarelerinin kırsal bölgelerde yaptığı yatırımları yeni dönemde Büyükşehir Belediyeleri'nin gerçekleştireceğini anlatan Altepe, bu çerçevede Büyükşehir'in bütçesinden yüzde 10 gibi bir rakamı buraya ayırdıklarını ifade etti. Geçen dönem İl Özel İdaresi'nin kırsala ayırdığı bütçenin yaklaşık 25 milyon TL olduğunu belirten Altepe, bu dönemde ise Büyükşehir'in bütçeden ayıracağı yüzde 10'luk rakamın 120 milyon TL'ye tekabül ettiğini, yani yapılacak yatırımın geçen dönemden 5 kat artacağını dile getirdi.

Eski itfaiye binasının yerine kültür merkezi
Demirtaş'ta bulunan eski itfaiye binası yerine, modern itfaiye araçlarının da olduğu bir itfaiye binası inşa ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Eski itfaiye binasını kaldırarak onun yerine Demirtaş'a yakışır tam donanımlı bir itfaiye binası inşa ettik. Kaldırdığımız o itfaiye binasının yerine ise yeni dönemde Demirtaş'ın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kültür merkezi yapmayı hedefliyoruz. Kültür merkezi bünyesine yapacağımız düğün salonu ile birlikte bölge halkının isteklerine çözüm olacağız" dedi.
Programın ardından Demirtaş'ta yaşayan asker adaylarıyla da selamlaşan Altepe, gençlere hediyeler vererek vatani görevlerinde başarılar diledi.

22 Şubat 2014 Cumartesi

Başkan Dündar'dan beklentilerimiz var

“Demirtaş beldemizde birçok eksikler var. Vaat edilenlerle yapılanlar maalesef birbirini tutmuyor. Örneğin asfaltlama işlerine önem verilmesini Sn. Bld. Bşk.’mız Mustafa Dündar’dan bekliyoruz.
BUSKİ’ye görüşmelerde özellikle Cumhuriyet Mh.’nin altyapı çalışmalarının tamamlandığını söylendi. Bu yüzden sokaklarımızın asfaltlanması için hiç engel kalmadı.

40 gün kadar önce altyapısı biten Harmanlı Sokağın hali perişan. Sokağın bir kısmının mutlaka bütünüyle asfaltlanmasını, ayrıca Selvi Yolu 2. Cd’nin de kilitli taşlarının sökülüp asfaltlanmasını istiyor ve Osmangazi’ye ödediğimiz vergilerin karşılığını bekliyoruz.
Nüfusu 40 binlere dayanan beldemize kapalı bir pazaryeri kazandırılması için hiç adım atılmadı. Yine Eski Düğün Salonu
yerine çok amaçlı Kültür Merkezi çalışması yapılabilirdi.
Ayrıca hem Bursa, hem de bir zamanlar Türkiye’miz için önemli olan Demirtaş Çim Kayağı Tesisleri alanı için de çok sözler verilmesine rağmen halka piknik ve eğlence yeri için hiçbir çalışma olmadı.
2011 yılında temeli atılan Demirtaş Trap Tesisleri de aynen ilk günkü gibi duruyor. Sn. Dündar’ın bu eksikliklerin giderimi için çalışma yapmasını rica ediyorum.”
İbrahim AKMAN

20 Şubat 2014 Perşembe

Bursa'nın yeni gökdelenlerine izin çıkmadı!


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca imara açılarak satışı kararlaştırılan Demirtaş'taki eski tütün depolarının bulunduğu alanla ilgili son sözü yargı söyledi. Osmangazi ve Büyükşehir Belediyeleri by pass edilerek imara açılan 81 dönümlük arazide gökdelenlerin kurulmasına Ankara'dan onay gelirken, Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı, yürütmeyi durdurma kararı verdi.  Eski Yalova Yolu'ndaki Tekel'e ait eski tütün depolarının bulunduğu alanın, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca imara açılarak satılması kararlaştırılmasının ardından harekete geçen Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, bölgeyle ilgili dava açmakta gecikmedi. Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı, yürütmeyi durdurma talebini onayladı.
HUKUKA UYGUN DEĞİL!
İmara açılan 81 dönümlük arazideki yoğunluğu Osmangazi ve Büyükşehir Belediyeleri'ne sormadan belirleyen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yüksekliği de serbest bırakarak, bölgeye kuleler inşa edilmesine olanak veriyordu. Bursa'nın gündemine oturan ve tepkilere neden olan planlarla ilgili harekete geçen Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi dava açtı. Bursa Ovası'nın göbeğinde bulunan alanla ilgili yapılan planlara şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle itiraz edildi. Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 06.02.2012 tarih ve 2012/18 sayılı kararıyla onaylanan, Demirtaş Mahallesi, Tepecik Ayazması Mevkii, 2368 parsele ilişkin 1/25000 Ölçekli Merkez Planlama Bölgesi Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve takiben iptaline karar verilmesi talep edildi.
PLAN HÜKÜMLERİNE AYKIRI
Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı tarafından tarımsal niteliği koruncak alanlar üzerinde, yeni yapı yapılamayacağı, imar mevzuatına aykırı yapıların tasfiye edileceği, tarımsal faaliyetin gerektirdiği depolama gibi kullanımların ise Tarım İl Müdürlüğü'nün uygun görüşünün alınması koşuluyla yapılabileceği ifade edildi. Onaylanan plan değişikliklerinde bölgeye orta yoğunluklu öneri konut alanı tanımlandığı, plan hükümlerine açıkça aykırı davranıldığı belirtildi. Onaylı 1/25000 ölçekli ve 1/5000 ölçekli arazi kullanımına esas jeolojik etüt raporunun bulunmadığı tespit edildi. Bölge yapılaşmaya açılırken Toprak Koruma Kurulu'ndan görüş alınmayarak kanun hükmüne aykırı hareket edildiği, alanın deprem riskinin yüksek olması ve buna bağlı olarak sıvılaşma tehlikesi içerdiği ifade edildi.
ŞPO Bursa Şube Başkanı Hakan Karademir, yapılan plan değişikliğiyle gelişme konut alanının, park, özel sağlık tesisi, ticaret alanına çevrildiği tespit edildiğini belirterek, "Tarım arazileri, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda belirtilen izinler alınmadan tarımsal amaç dışında kullanılmak üzere planlanamaz. Sıvılaşma alanında yer alacak yapılara ilişkin detaylı kararlar alınmamıştır. Bu alana parsel büyüklüğü en az 20 bin  metrekare olan, komşu parsellerden en az 10 metre yapı yaklaşma sınırı koymak Temel kazısı gerektirmeyen, sökülüp takılabilir cinsten olan ve parselin yüzde 10' undan fazla alan kaplamamak koşulu ile tek katlı geçici yapı yapılabilir. Yine en doğru kararı yargı vermiştir" dedi.

17/D otobüssefer saatleri

17/D otobüsünün hareket saatleri yukarıdaki resimdeki gibidir. Ayrıca otobüsün güzergahı aşağıdaki gibidir.
Demirtaş - Demirtaş sanayi - Terminal - As merkez - Buttim - Özdilek - Beşyol - Kent meydanı - Fevzi Çakmak Cd. - Atatürk Cd. - İnönü Cd. - Haşim İşcan Cd.
DÖNÜŞ: Şehreküstü - Fevzi Çakmak Cd. - Kent meydanı - Beşyol - Özdilek - Buttim - As merkez - Terminal - Demirtaş sanayi - Demirtaş

17/D Otobüs saatleri

16 Şubat 2014 Pazar

Mustafa Dündar, Demirtaş'ta vatandaşı dinledi

Demirtaş meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Dündar, bir yandan bölge sakinlerinin sorunlarını, istek ve önerilerini dinledi, bir yandan da Demirtaş'ta yapılan hizmetleri anlattı. Beldelerin kapatılmasının ardından Osmangazi'ye bağlanan Demirtaş'ın, planlı yapılaşma ile ilçenin en hızlı gelişen mahallelerinin başında geldiğini belirten Dündar, "Demirtaş, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla bir çekim merkezi oldu. Alt ve üst yapı sorunlarının çözüldüğü, çıkmaz sokakların bir bir açıldığı Demirtaş, devam eden projelerimizle de farkını ortaya koyuyor" dedi.
Demirtaş mahallesinin çehresini değiştirecek projelerin başında gelen meydan düzenlemesi ile ilgili çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Dündar, "Toplam 15 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Demirtaş meydanı, içerisinde yer alacak park alanı, yürüyüş yolları, yeşil alan ve camisi ile bölgeyi tamamen değiştirecek. Hafta sonu açtığımız Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, yalnızca Demirtaş değil, Osmangazi ilçe tarihinin en büyük bütçe ve hacimli işlerinden birisi oldu. İçerisinde trap ve skeet poligonu, çocuk parkı, yürüyüş yolları çocuk parkı gibi alanların bulunacağı, 31 bin 575 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük ve en modern tesisleri arasında yer alacak olan Atıcılık ve Trap tesislerimiz, Demirtaş'a değer katacak, Demirtaş'ı cazibe merkezi haline getirecek. Klasik hizmetlerin artık konuşulmadığı Demirtaş'ta, 7 bin metrekare alandan kuracağımız kültür merkezi ile de, mahalle halkının kültürel ve sanatsal faaliyetleri için güzel bir merkez inşa etmiş olacağız" dedi.
Osmangazi Belediye başkanı ve Başkan adayı Mustafa Dündar, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdiği ziyaretinde, esnafı da unutmadı. Demirtaş meydanı ve çevresindeki esnafı tek tek dolaşan Dündar, esnafların sıkıntılarına kulak verdi. Yürüyerek dolaştığı Demirtaş'ta, Barbaros mahallesinde de vatandaşlarla oturup sohbet eden Dündar, Demirtaş'la ilgili çalışmalarının kesintisiz bir şekilde süreceğini söyledi.

Demirtaş ilçe olmaya yakın

Osmangazi Belediyesi Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Demirtaş'ın ilçe olması için çalışma yaptıklarını ifade etti. Arınç, 2015 seçimlerine kadar, milletvekilliği devam ederse birkaç tane daha ilçe yapmaya karar verirlerse bunların başına Demirtaş'ı koyacaklarını kaydetti. Bursa'nın, gelişmesi en büyük olacak ilçesinin Demirtaş olduğunu belirten Arınç, Demirtaş'ın Nilüfer'in ya da başka bir ilçenin gerisinde kalmasının yanlış olacağını dile getirdi.

Bülent Arınç yüzme havuzunun açılışını yaptı

Bülent Arınç, Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi. Yüzme havuzunun önemine dikkat çeken Arınç, beyin ve bel fıtığından şikayet edenlere doktorların yüzme tavsiye ettiğini hatırlattı. Yüzme, binicilik ve atıcılığı tavsiye eden hadisler hatırladığını belirten Arınç, "Atıcılık laf atmak değil, yani ok atmayı söylüyor. Bugün birçok spor dalında özellikle Peygamber Efendimiz (sas)'in tavsiyelerine de uymak zorundayız." ifadelerini kullandı.
Osmangazi Belediyesi Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinin açılışı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4 milyon liraya yakın maliyete yapılan yeni tesisin Bursa'ya hayırlı olmasını diledi. Arınç, havuzun boyun ve bel fıtığına iyi geldiğini ifade ederek, "Boyun fıtığından bel fıtığından kim şikayet ederse doktorlar önce yüzmeyi tavsiye ediyorlar. Haftada en az 3 ya da 2 defa yüzmenin bütün vücuda iyi geldiğini tavsiye ediyorlar. Omurilikten başlayıp iskelet sistemine kadar faydalı olduğunu söylüyorlar. Başka rahatsızlıklar için de havuzda yüzmeyi mümkünse denizde tabi ki, tavsiye eden doktorlara siz de rastlarsınız. Ben Peygamber Efendimizin hadisi şerifini hatırlıyorum. O da yüzmeyi öğrenmeyi, biniciliği ve atıcılığı tavsiye ediyor. Atıcılık laf atmak değil, yani ok atmayı söylüyor. Bugün birçok spor dalında özellikle Peygamber Efendimizin tavsiyelerine uymak zorundayız" dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yapılan her yeni spor tesisinin Bursa için önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.
Bir spor tesisi yapmak için 10 bina yıkıldığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan spor tesisleriyle bir spor şehri haline geldiğini belirtti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, spora ve sporculara destek vermeye her zaman devam edeceklerini belirterek, yeni tesisin Bursa'ya hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve protokol üyeleri, spor merkezinin açılışını yaptı.

Bülent Arınç pazar günü Demirtaş'ta

Yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala siyasilerin de seçim turları arttı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4 gün boyunca Bursa'da temaslarını sürdürecek. Yarın RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi açılışına katılacak olan Arınç, Cuma Namazını Kayıhan Camii'de kılacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 30 metre genişliğinde ve bin 200 metre uzunluğundaki yolun açılışına katılacak olan Arınç, ardından Gemlik'te seçim bürosu açılışını yapacak. Gemlik Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nin temelini atacak olan Başbakan Yardımcısı Arınç, akşam yemeğinde ise Gemlik'teki muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek.
CUMARTESİ GÜNÜ KARACABEY
Cumartesi günü Marmarabirlik'i ziyaret edecek olan Arınç, Karacabey'de restorasyonu tamamlanan Karacabey Ulu Camii'nin açılışını yapacak. Arınç ayrıca, Karacabey seçim bürosu açılışını yaparak Anadolu'da klasik sanatlar sergisini gezecek. Pazar günü ise Osmangazi Belediyesi'nin yaptırdığı Demirtaş Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nu hizmete açacak.

Dosab rekora koşuyor

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman'ın 2013 yılı gerçekleşmeleri ve 2014 yılı beklenti ve projeleri ilgili basın açıklaması aşağıda yer almaktadır.
- DOSAB’da, Sanayinin elektrik ve doğalgaz tüketimi ile atık su arıtma miktarında; tarihin en yüksek rakamlarına 2013 yılında ulaşıldı.
- Başkan Feridun Kahraman: Bursa'da lider OSB konumundayız. Yarattığımız katma değer her yıl artıyor. Elektrikte en ucuz fiyat yine DOSAB'da
2013 yılı sonunda siyasi ve ekonomik anlamda sıkıntılı günlerle karşılaştıklarını belirten Kahraman, “2014 yılı, içeride yaşanan politika odaklı gelişmeler, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri, dışarıda da Fed kararları, sermayenin gelişmekte olan ülkelerden çıkma eğilimi gibi dış etkenler nedeniyle çalkantılı bir dönem olacak gibi görülüyor. Bu ortamda ihtiyacımız olan ilk ve önemli şey; siyasi ve ekonomik anlamda suların durulması, huzurlu bir ortamın oluşması… Aksi fayda getirmeyecektir” dedi.
DOSAB’ın son 10 yıldaki yatırımlarıyla sanayiye modern alt yapı ve çağdaş hizmeti sunan organize sanayi bölgesi olduğunu vurgulayan Ferudun Kahraman, “Bu dönemde örnek ve öncü birçok yatırıma imza attık. Bugün gelinen noktada ülkemizin önde gelen en büyük bölgelerinden, Bursa’da lider OSB konumundayız. Firma sayısı, elektrik tüketimi, atık su arıtma miktarı gibi verilerde Bursa’da ilk sırada yer alırken, sanayiye girdi temininde en ucuz fiyatı sağlayan OSB’yiz. 2013 yılında DOSAB’da 15’i yeni olmak üzere toplam 41 yapı ruhsatı, 16 yapı kullanma izni verildi. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz ve yatırımcıların tercihi oluyoruz. Bunun için 2013 yılında da büyümemizi sürdürdük, Bursa ve ülke ekonomimiz için daha fazla katma değer yarattık” şeklinde konuştu.
Elektrik tüketiminde 2013 yılının bölge tarihinin en yüksek düzeyinin görüldüğü yıl olduğunu belirten Kahraman şunları söyledi: “990 milyon kWh olan 2013 yılı DOSAB elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 1,72 oranında artışı gösterdi. DOSAB’da son 5 yıl içinde elektrik tüketim grafiğini incelediğimizde 2009 yılına göre yüzde 34,4 oranında bir artış söz konusu. Gelinen noktada elektrik tüketiminde Bursa’da sanayi bölgeleri arasında ilk sıradayız. Aynı zamanda en önemli girdilerden olan elektrikte, çağdaş yer altı dağıtım şebekesi ile yıllardır olduğu gibi en uygun fiyata satış yapıyoruz. DOSAB, kendi elektrik santrali olmamasına rağmen, sanayicisine en ucuz elektriği sağlıyor. 2014 yılı elektrik satış fiyatımız geçen yıldan daha aşağıda olacak.”
Elektrikte daha uygun fiyat ve bölge sanayicisine daha ucuz girdi temini için en önemli projelerinin DOSAB Buhar ve Elektrik Santrali olduğunu söyleyen Ferudun Kahraman, bu konuda da şu bilgileri verdi: “10 yıl süreli kömür tedarik anlaşmamızı yaptık. Şu aşamada şartnamenin Türkçe ve İngilizce yazılımı devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde plan çalışmalarını tamamlayıp, ikinci çeyrekte ÇED sürecini tamamlamak istiyoruz. Bu yıl ihaleye çıkma hedefindeyiz. Bu santral hem buhar hem de elektrik çıktısı nedeniyle, son derece verimli çalışacak, yerli kaynak kullanacak; elektrikte ve buharda sanayicilerimize önemli bir fiyat ve rekabet avantajı getirecek, 120 milyon doların düzeyinde bir yatırımımız olacak.”
DOSAB’ın sadece elektrikte değil, doğalgaz, atık su arıtma, su temini gibi girdilerde de sanayiye en kaliteli hizmeti en uygun fiyata sunduğunu, bu konuda oldukça iddialı olduklarını söyleyen Kahraman, “2013 yılında atık su arıtma tesisimizde bir önceki yıla göre yüzde 7,8’ik artışla 16,1 milyon metreküp su arıttık. Enerji santrali hariç sanayinin doğalgaz kullanımı 2013 yılında yüzde 3 artışla 139 milyon standart metreküp oldu. Bütün bu veriler DOSAB’lı sanayicinin 2013 yılında üretim kapasitesini arttırdığını, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat yapıp ekonomiye katkısını daha ileriye taşıdığını gösteriyor. Biz yeni rekorlar için 2014 yılında da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Beklentimiz, ekonomide öngörülebilir bir ortamın mümkün olması. Dış etkiler nedeniyle zaten zor olacak bir yılı içerideki gelişmelerle daha zor hale getirip belirsizlik içinde bırakılmamamız” şeklinde konuştu.

Osmangazi Saibe Durmaz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi

Osmangazi Saibe Durmaz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, ortaokulu tamamlayan, 21 yaşından gün almamış hafif düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirme, topluma uyumlarını sağlama, iş ve meslek edindirme amacıyla açılan, dört yıl eğitim veren özel eğitim kurumudur.
Hayırsever desteği ile Şubat 2010 tarihinde eğitim-öğretime açılan okulumuz halen 12 derslik ve atölye, 136 öğrencisiyle eğitim-öğretime devam etmektedir.
Öğrencilerimizin akademik becerilerini geliştirmeye yönelik Türkçe, Matematik, Sosyal Hayat ve Din Kültürü dersleri verilmektedir. Özellikle de okuma-yazma ve temel matematik bilgilerinin kazandırılmasına yönelik Bireysel Eğitim çalışmaları yapılmaktadır.
Öğrencilerimize temel iş becerilerini kazandırmaya yönelik Ağaç İşleri, Tekstil, El Sanatları, Giyim-Üretim ve Yiyecek İçecek Hazırlama ve Servis Atölyelerimiz bulunmaktadır.
Okulumuzda Aile eğitimi, öğrenci ve velilerimize yönelik Eğitsel, Psikolojik ve Tıbbi yönlendirmeler konusunda Rehberlik Servisimiz bireysel ve grup faaliyetleri ile çalışmalar yapmaktadır.
Öğrencilerimizin toplumsal uyumlarını sağlamaya yönelik sinema, tiyatro, piknik vb. gezilerle, çeşitli branşlarda turnuva, özel olimpiyat ve özel çocuklar spor oyunlarına katılarak, öğrencilerimizin sosyal kültürel ve sportif alanlarda toplumda aktif birer birey olmalarını amaçlıyoruz.
Telefon : 02242625900
WEB Adresi : http://saibedurmazisokulu.meb.k12.tr
Adres : Dumlupınar Mah. 38. Sok. No14 Demirtaş Osmangazi

Bursa'da işçiler ölümden döndü

Bursa'da bir elektrikli ısı ve cihazları üreten firmada makinelerin temizlenmesi esnasında kokudan etkilenen 17 kişi hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay, sabah saatlerinde Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Ali Osman Sönmez Caddesi üzerinde faaliyet gösteren endüstriyel elektrikli ısı ve cihazları üreten fabrikada meydana geldi. Fabrikanın üretim bölümünde makinelerin kimyasal ilaçlarla temizlenmesi esnasında meydana gelen koku işçileri zehirledi.
Zehirlenme sebebiyle olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Dumandan etkilenen işçiler, Muradiye Devlet Hastanesi, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bazı işçiler ise özel araçlarla hastaneye sevk edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, zehirlenen işçilerinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

DOSAB Led tv sistemi

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, Bursa'da ilk olan bir yatırıma daha imza attı; D-Vision markası altında kurulan DOSAB LED TV Sistemi devreye girdi.
Elektrik ve SCADA sistemi, mesleki-teknik eğitim alanı, sosyal tesisler gibi birçok konuda ilk ve örnek yatırımlara imza atan DOSAB’ın, D-Vision markası altında oluşturduğu LED TV Sistemi de OSB’ler arasında ilk olma özelliğini taşıyor. 435 faal firması, 42 bin kişiye yakın çalışanı, 3,8 milyar dolar yıllık ihracat rakamına ulaşan, Bursa ve Türkiye’nin en çağdaş alt yapısına sahip organize sanayi bölgelerinden DOSAB, LED TV Sistemi’ni düzenlenen bir kokteyl ile tanıttı. DOSAB Sosyal Tesisleri’nde yapılan kokteyle Bursa’daki reklam ajanları, medya satın alma şirketleri temsilcileri ve reklam verenler katıldı.
HABER, DUYURU VE REKLAMLAR YER ALACAK
DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül, kokteylde DOSAB’ın her türlü alt ve üst yapı yatırımını en çağdaş şekilde kurduğunu belirtti. Şengül, “Bölge olarak sanayimize en uygun fiyatla en kaliteli hizmeti sunuyor ve önemli bir rekabet avantajı yaratıyoruz. Bu bizim asli görevimiz. Bunun yanında DOSAB eğitim, sosyal konular ve iletişim gibi alanlarda da önemli çalışmalara imza atıyor. İletişimde 8 yıldan bu yana aralıksız yayımladığımız Perspektif Dergimiz, iki yılda bir İngilizce-Türkçe olarak güncelleyip yayımladığımız firmalar kitabımız, sürekli güncel tutulan internet sitemize, şimdi de DOSAB LED TV yatırımımızı ekledik. Son teknoloji ürünü bu yatırımımızla bölgemizde üç adet LED ekran oluşturduk. Bu ekranlarda bölgemizle ilgili haber, duyuru, ekonomi ve Bursa’ya dair önemli gelişmeler yanında reklam yayını yapacağız. DOSAB’da açık hava reklamı kullanan firmalar için önemli bir hedef kitle mevcut” şeklinde konuştu.
DÜŞÜK MALİYET YÜKSEK GERİ DÖNÜŞÜM
D-Vision ekranları üç önemli lokasyonda, bölgedeki tüm araç ve yaya sirkülasyonunu yakalayacak şekilde konumlandırıldı. DOSAB’a Yalova Yolu ve Demirtaş yönünden iki ana giriş mevcut… DOSAB LED TV Sistemi dahilinde 15,7’şer metrekarelik D-Vision 1 ve 2 ekranları bölgeye giren herkesi karşılıyor. 7,7 metrekarelik D-Vision 3 ekranı ise DOSAB Yönetim Merkezi, Bankalar ve Caminin bulunduğu alanda yer alıyor. DOSAB ana caddede ortalama olarak saatte 4 bin 200 araç ve 12 bin kişi geçişi gerçekleşiyor. Fiber optik altyapı ile uzaktan erişimle yönetilen ekranlar, açık hava reklamcılığına yepyeni yaratıcılık olanakları sunuyor. D-Vision ekranları reklam verenlere her gün kesintisiz iletişim, anında veri güncelleme, dinamik içerik ve tasarım, hiçbir hava koşulundan etkilenmeyen, binlerce kişiye ulaşan ve düşük maliyetle yüksek geri dönüşüm sağlayacak reklam imkanı tanıyor. Daha fazla bilgi için http://www.dosab.org.tr/Detay/435/DOSAB-LED-TV adresini ziyaret edebilirsiniz.

Düz ovada keklik mi avlamalı golf mü oynamalı?

Yaklaşık 15 yıl evveline gidelim; aynı heveslerle yola çıkılan başka bir projeyi hatırlayalım: Demirtaş Çim Kayağı Tesisi! DSİ tarafından Demirtaş’ta 1987 yılında yaptırılan çim kayağı pisti Japonya’daki Nobayama tesislerinden sonra dünyanın en iyi 2. Tesis olarak gündemde yer tutmuştu. Hatta sahada ilk yarışma da 1991 yılında gerçekleştirilmiş ve sadece Almanya, Isviçre, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye katılmıştı. İlerleyen yıllarda düzenlenen yarışlara katılan ülke sayısı 10’a kadar çıkmış olsa da…
Sonra ne oldu?
Kayak Federasyonu, Dünyanın ikinci çim kayağı pistinin, bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale geldiğini resmen kabul etti ve çim kayağı faaliyetlerine son verildiğini açıkladı.
Bu konuda bilgi veren Kayak Federasyonu Başkanı Erdoğan Üstünsoylu da durumu “Kayak Federasyonu olarak çim kayağı şampiyonalarının çeşitli ayakları için aday oluyorduk. Ancak artık pistimiz olmadığına göre böyle bir şansımız da kalmadı. Kayak Federasyonu olarak Bursa Demirtaş’taki pist dışında yeni bir pist yapılana kadar çim kayağı faaliyetlerinden vazgeçtik.” sözleriyle özetlemişti.
Hal böyleyken; “belki gelirler, belki kalırlar, belki alırlar” diyerek ihtimaller üzerinden hareket etmek, olasılıklara bel bağlayarak yatırım yapmak ve bunlara bütçe ayırırken kentin öncelikli sorunlarını görmemek pek de doğru bir belediyecilik anlayışı değildir zannımca.
“Çim kayak pistinin durumu ne olacak şimdi?” diyenleri de merakta bırakmayalım ve hemen Büyükşehir Belediye Başkanı recep Altepe’ye kulak verelim; “Bursa kayak merkezi olacak”…
Başkan Altepe 2009 yılında böyle bir hedef belirlemiş ve Bursa’nın kar, su, çim kayağı merkezi olarak spor turizminden önemli bir pay elde edeceğini duyurmuş, Demirtaş’taki tesisisin düzenleneceğini ve yeniden kullanıma açılacağını anlatmıştı…
Aradan geçen bunca yıl tesiste bir çalışma yapılmamasının nedeni belki de Altepe’nin “Eskiyi onarmaya uğraşmaktansa yeni ufuklara yelken açalım.” diyerek golfe merak sarmasıdır.

Saadet Partisi Demirtaş'a çıkarma yaptı

Saadet partisi Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı Selim Sait Terzioğlu ve Osmangazi belediye başkan adayı Gökhan Gerçek seçim çalışmaları kapsamında çok sayıda partiliyle birlikte Demirtaş bölgesini ziyaret ettiler.
Esnaf ve bölge sakinleri ile sohbet eden belediye başkan adayları Demirtaş çay bahçesinde nokta mitingi yapan saadet partili adaylar vatandaşların sorunlarınıda dinleyerek görüş alışverişinde bulundular
Demirtaş'ta sorunlar dağ kadar
Demirtaş bölgesinin sürekli göç aldığına dikkat çeken vatandaşlar; Müteahitlerin gelişi güzel yaptıkları binaların otopark sorunu gün geçtikçe içinden çıkılmaz hal alıyor.Belediyemiz varken yine sıkıntımız çoktu ama en azından yollar sokaklar temizleniyordu şimdi ise Demirtaş'ı pislik götürüyor ,Baraj yolundaki taşocağının ormanı katletti,yolları mahvetti,rüzgar ile dağılan tozu Demirtaşı da mahvediyor dediler.
Ayrıca bölgeye ulaşım konusunda belediyenin yeterli ilgi göstermediğini düşünen vatandaşlar raylı sistemin bu bölgeye gelmesini isteyerek Saadet partili adaylara sorunlarını anlattılar.
Sorunları bir bir çözeceğiz
Bursa'nın büyük sorunları olduğunu dile getiren Saadet partisi Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı Selim Sait Terzioğlu kentin bu kötü talihinden kurtulmasının tek çaresinin Milli Görüş'te olduğunu da dile getirerek, projeleriyle bu sorunları bir bir çözeceklerini ifade eti.
Halkın paraları çar çur ediliyor
Saadet partisi Osmangazi belediye başkan adayı Gökhan Gerçek Halka hizmet edilmiyor. Boy boy reklamlar yayınlıyorlar ,halkın paraları çar çur ediliyor. Bütçeden eğlence programlarına binlerce lira harcandı. Eğlenceye harcanan paralar vatandaşın refahı için harcansın. Şeffaf, tarafsız ve dürüst olmak başlıca hedefimiz" açıklamasında bulunarak ;Osmangazi'yi Milli Görüş belediyeciliği ile tanıştırmayı amaçlıyoruz. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız. Biz çalışırsak, kararlı olursak, inanırsak rabbim bize yardımcı olur" dedi.

Başıboş köpekler

Merhabalar Demirtaş Cumhuriyet mh.selviyolu cd. oturuyorum. İki senedir köpekleri belediyeye şikayet etmeye bıktım. Gece yarısı olunca 10-15 köpek toplanıp sürü halinde geziyor bağırıyor. 3 yaşında kızım var. Seslerini duyup uykusundan ağlayarak uyanıyor. Bu sayfadan bir çok probleme çözüm bulunduğunu okuyorum. Bende bir şansımı deneyim dedim. Belediyenin birşey yapacağı yok. Eğer burdan da bi çözüme ulaşılmazsa dava açıcam çocukların psikolojileri bozuluyor diye. Çevremde bir çok çocuk var böyle. Ben başı boş hayvanlar yüzünden çocuğumun sağlığından olmak zorundamıyım ?
Belkıs Karakaş

Eve giren hırsız altınları çaldı

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 1233. Sokak’ta ikamet eden R.Ö.’nün evine giren kimliği belirsiz kişi 2 metre köstek altın, 1 tane beşibirlik altın, 1 adet zinciriyle birlikte altın set, 6 adet altın bilezik, 1 adet küçük altınlı bilezik, 1 adet altın kelepçe, 3 adet altın Trabzon kelepçesi, 22 adet cumhuriyet altını, 15 adet küçük altın, 2 adet çocuk künyesi, 2 adet yüzük, 2 adet küpe ve 2 adet bilezik çaldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat eden R.Ö., şikayetçi olduğunu söyledi.

Genç öğretmenlerden anlamlı proje

Bursa Demirtaş Tarık Çevikel Ortaokulu öğretmenleri tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans hibesiyle gerçekleştirilen ‘Nuh’un Gemisi’yle Gönüllere Yolculuk’ isimli projelerini tamamladı.
Demirtaş bölgesinde ergenlik çağında bulunan gençlerin bu dönemi sağlıklı bir biçimde atlatmalarını amaçlayan proje kapsamında gençlere ve ailelerine yardımcı olma amacıyla bir araya gelen öğretmenler çalışmalarını tamamladı.
Özelikle kısıtlı imkanlarla hayatlarını sürdüren gençlerin tercih edildiği projede gençler birbirinden önemli etkinliğe imza attı. Huzurevi ve Körler Derneği ziyaret edip, Körler Derneği’ne sesli kitap hediye eden öğretmenler, yüzme eğitimi, okul duvarlarını boyama etkinliği, ergenlikle ilgili seminerler düzenlendi. Ayrıca öğretmenler aile ziyaretleri gerçekleştirdi.
Ergenlik döneminin gençler için çok zor bir dönem olduğuna ilişkin farkındalığını artırmak ve hem gençlere hem de ailelerine yardımcı olmak için böyle bir proje yaptıklarını ifade eden Genç Öğretmenler Grubu, üyeleri proje sonucunda amaçlarına ulaştıklarını ifade etti.
Grup üyeleri, düzenledikleri seminerlerle aileleri bilinçlendirdiklerini, öğrencilere yaptırdıkları faaliyetlerle boş zamanlarını verimli değerlendirme, spora yönlendirme, sorumluluk bilincini artırma, kültürlerarası etkileşim gibi etkinliklerle Demirtaş bölgesinde farkındalık oluşturduklarını söyledi.
Grup üyeleri, bundan sonraki projelerinde daha fazla gence ulaşmayı ve daha fazla faaliyet yapmayı hedeflediklerini de belirtti.

Tütünspor maçında olaylar çıktı

Demirtaş Stadı'nda oynanan ve iki kırmızı kartın çıktığı maçta gergin anlar yaşandı. Özellikle ev sahibi takımda Osman Saran'ın kırmızı kartından sonra tribünler karıştı. Maçın bitiminden sonra yine olaylar çıktı. Maçın bitiş düdüğü ile her iki takım oyuncuları saha ortasında birbirine girdi. Araya hakemler ve yöneticilerin girmesi ile Tütünsporlu oyuncular soyunma odasının yolunu tuttu.
Bu defa da sahadan henüz çıkmayan Gemlik Çotanaksporlu oyuncular ile tribünler arasında tartışma yaşandı. Gemlik Çotanaksporlu bazı oyuncuların tribünlere koşup kavga etmesi olayın daha da büyümesine neden oldu.
Su şişeleri ve küfürler havada uçuşurken, bazı taraftarlar sahaya indi. Çocukların da bulunduğu maçta olayların daha da büyümesinin polis tarafından önlenmesi olası faciayı engelledi.
Saha ortasında da itiş kakışlar yaşanırken, bazı oyuncuların yerlerde sürüklendiği görüldü. Araya giren polis ekipleri olayların daha da büyümesini engellerken, stada çok sayıda çevik kuvvet ekibi de sevk edildi.
Taraftarlar olayların daha da büyümemesi için polis ekipleri taraftarları stattan çıkarırken, Gemlik Çotanaksporlu oyuncular ise soyunma odasına indi. Polis ekipleri stat yanında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kanalizasyon isyanı

Demirtaş Sakarya Mahallesi Okul Sokak'ta oturan Altınyıl Apartmanı sakinleri yıllardır kanalizasyon mücadelesi veriyor. Haftada iki kez apartman kanalizasyon atıklarıyla dolarken, defalarca BUSKİ'ye çağrıda bulunan apartman sakinleri, yetkililerden 'Demirtaş'a altyapı çalışması önümüzdeki yıl gelecek' yanıtını alınca isyan bayrağını çekti.
Demirtaş Sakarya Mahallesi Okul Sokak sakinleri yıllardır kanalizasyon mücadelesi veriyor. 11 daireli apartmanın altındaki fosseptik çukuru yıllardır kanalizasyona bağlanmayınca apartman sakinleri çileden çıktı. 50 haneli Altınyıl Apartmanı'nda kanalizasyon mücadelesi veren apartman sakinleri isyan etti. Haftada iki kez apartman kanalizasyon atıklarıyla dolarken, defalarca BUSKİ'ye çağrıda bulunan apartman sakinleri, yetkililerden 'Demirtaş'a altyapı çalışması önümüzdeki yıl gelecek' yanıtını alınca neye uğradığını şaşırdı.
SENELERCE OYALADILAR
Haftada iki kez kanalizasyon baskınına maruz kaldıklarını anlatan apartman sakini Mahmut Artan, "Evimize ne misafir geliyor ne de biz kokudan durabiliyoruz" dedi. BUSKİ'nin senelerce tıkanma ve geri tepme vakalarına günlük çözümler ürettiğini anlatan Artan, "Olayın bir yere varmayacağını anlayınca BUSKİ Genel Müdürlüğüne durumu anlatan bir yazı yazdık. Yazıya gelen cevap ise, 'Demirtaş'a altyapı çalışması önümüzdeki yıl gelecek' oldu. Her atık su baskınında aşağı yukarı daire sakinleri mağdur oluyor. Evi satsak para etmiyor. Kiraya versek oturan yok. Artık işini seven ve bizi mağdur etmeyecek bir devlet görevlisi çıkıp, bizi bu pislikten kurtarsın" diye konuştu.
"BODRUMDA BALIK TUTACAĞIZ"
Üç yıldır uğraştıkları kanalizasyon sorununa çözüm istediklerini belirten Artan, "Apartmanın bodrumu fosseptik çukurundan taşan pis sulardan göl halini aldı. Bodrumu zaten kullanamadığımız gibi neredeyse balık tutacağız. Binamızda bodrum kattaki sular tehlike arz ediyor. Apartman sakinleri olarak imza topladık ancak şu ana kadar hiçbir yetkili gelip de bizim sorunumuzla ilgilenmedi" dedi.

Tütüncüoğlu çiftliği

Grubunuzu ilgiyle takip ediyorum. Çabalarınızı takdir ediyorum. Demirtaş sakinlerinin isteklerini yetkililere iletmek için verdiğiniz uğraş için teşekkür ederim. Demirtaş'tan Vatan Millet ve Anadolu Mahallesine direk sefer yapan otobüs seferlerine ihtiyacın giderek arttığına dikkatinizi çekmek isterim. Bildiğiniz üzere bu bölgede yapılan Eğitim Vadisi ve bir çok liseye Demirtaştan öğrencilerimiz gitmekte ayrıca bölgede bulunan Tütüncüoğlu Çiftliği sanayi bölgesinde de bir çok çalışanımız bulunmakta. Demirtaş Organize Sanayi ile Tütüncüoğlu Çiftliği arasında gün içerisinde tabiri caizse mekik dokumakta. Kendi aracınızla 10 dakikada gidebildiğimiz yolu toplu taşımayla iki vesayit yapmamız gerektiği için bir saat 15 dakka gibi bir süre almaktadır. Bu konuyu da göz önünde bulundurursanız sevinirim. İyi çalışmalar. Ahmet SEVİM

Artık sesimizin duyulmasını istiyoruz

Demirtaş`ta oturan bir vatandaşım. BURULAŞ otobüsleriyle sabah akşam Bursa`ya gidip geliyorum. Her sabah Demirtaş`tan 08.45 ya da 09.15 otobüslerine biniyorum. Burada yaşayan bir çok kişi gibi ben de balık istifi şeklinde ulaşım sağlıyorum. Hatta şoförler doluluk nedeniyle bazı duraklarda bekleyen insanları bile alamıyor. Belediyeye ve BURULAŞ`A şikayetlerimizi dile getirdik ama kimse ilgilenmedi. Artık sesimizin duyulmasını istiyoruz. Geçen sene sabah 08.30 kalkışlı Demirtaş ve Bursa çıkışlı 19.30 otobüsleri vardı, bunlar kaldırıldı. En azından okulların açık olduğu dönemde bu saatlerde araç olursa ulaşım sıkıntısı biraz da olsa hafifler.
Arzu Tınaztepe

Otobüs sorunu için fikir

Otobüs sorununa fikir olarak Demirtaş'a yeni bir hat gelmesi çözüm olabilir mi? Örneğin şu an 17/D otobüsü Demirtaş merkezine kadar gidecek. Yeni hat ise merkeze uğramadan Çevreyolu Caddesinden Barbaros Camii'ne kadar gidecek ve merkeze tekrar uğramadan Çevreyolu Cad. 'sini kullanarak sanayiye geçecek. En azından merkeze gelene kadar dolan otobüs diğer otobüsü büyük ölçüde rahatlatacaktır.
Sizinde buna benzer fikriniz varsa bu yazı altına yorum bırakarak bu soruna bir çözüm sunabilirsiniz.

Bahçeden 4 ton ayva çalındı

Demirtaş Mahallesi İsmetiye Yolu'nda Sadık Yardımcı'ya (50) ait bahçeye giren ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler, ihraç edilmek üzere bekletilen 350 kasa ayvayı çalarak kaçtı. Bir süre sonra bahçesine giden Yardımcı, 4 ton ağırlığındaki 350 kasa ayvanın çalındığını fark ederek polise haber verdi.
Olay yerinde yapılan incelemede, hırsızlığın kamyonetle yapıldığını belirleyen polis ekipleri, fail ya da faillerin yakalanması için çalışma başlattı.
Yardımcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana çiftçilikle uğraştığını bildirdi.
Çalınan kasalarda bir yıllık emeğinin büyük bölümünün bulunduğunu ifade eden Yardımcı, "Çok emek verdik. Ayvaların en iyilerini alıp gitmişler, diğerlerine dokunmamışlar. Hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyorum" diye konuştu.

Ölüm Merve'yi okul servisinde yakaladı

Edinilen bilgiye göre, işçi emeklisi H. ve E. Demir çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan 10 yaşındaki Merve Gül Demir, Demirtaş Mahallesi'nde öğrenim gördüğü Osmangazi İmam Hatip Orta Okulu’nda son ders zilinin çalması ile birlikte evine gitmek için okul servisine bindi.
Servis minibüsü tam hareket edeceği sırada, 5. sınıf öğrencisi Merve aniden rahatsızlandı. Küçük kızın sınıf arkadaşları, servis şoförüne arkadaşlarının bayıldığını söyledi. Merve, çağırılan 112 ambulansı ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hemen yoğun bakıma alınan öğrenci kurtarılamadı.
Merve Gül Demir’in ani ölümü okulunu ve ailesini yasa boğdu. Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Merve’nin cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zonguldak Devrek’e gönderildi. Savcılığın küçük kızın ölümü ile ilgili soruşturması sürüyor.

Sağlık ocağımız erken kapanıyor

“Demirtaş Bucağı’mızın bugün için 40 binden fazla nüfusu var. Her geçen gün de nüfus devamlı artış gösteriyor. Fakat bucağımızdaki Sağlık Ocağı mesai günlerinde saat 16.00’da kapanıyor. Tek bir görevli kalmıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nün konuya el atmasını rica ederiz.”

Demirtaş'a üniversite geliyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan BUTGEM binasının yanında yeni üniversite kurulacak. Bursa yeni üniversitesine kavuşuyor. İkisi devlet, 1'i vakıf olmak üzere 3 üniversiteye sahip olan Bursa'ya BTSO tarafından da üniversite kurulacak. Yeni üniversitenin 16 makro projelerinden birisi olduğuna dikkat çeken BTSO Başkanı İbrahim Burkay, tasarım ve Ar-Ge mühendis açığını bu üniversitenin gidereceğini anlattı. Üniversite projesinin son durumu hakkında konuşan İbrahim Burkay, "16 makro projemizden biri olan BTSO üniversitesi konusunda yeni gelişmeler var. Özellikle biz Türkiye'nin cumhuriyetin 100. yılındaki hedeflere ulaşmasında Bursa'nın büyük bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bursa, bunu başaracaksa mutlaka yetişmiş insan gücüyle başaracak. Bursa'da 3 üniversitemiz var. Sanayi ile iç içe olan, birlikte çalışan BTSO Üniversitesi'ni de hayata geçiriyoruz. Bu konuda yönetim kurulu kararımızı da aldık" dedi.
"MECLİS ONAY VERDİ, ŞİMDİ SIRA YÖK BAŞVURUSUNDA"
BTSO Üniversitesi için önümüzdeki günlerde YÖK'e müracaat edeceklerini bildiren Burkay, "Meslek yüksekokulunun da inşallah 2014 yılında eğitime başlaması hedefleniyor. Meslek yüksekokulu ve BUTGEM ile birlikte bu üniversitemiz iş dünyasına vasıflı iş gücü yetiştirecek. İdari binası 12 kat, eğitim binaları 5 kat olan üniversitemiz, mimari açıdan da Bursa'ya yakışacak. Bu konuda geçtiğimiz mecliste değerli üyelerimiz bu kararı onayladı. Şu anda YÖK'e başvuru aşamasında olduğumuz bir süreçteyiz" dedi.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan BUTGEM binası yanına yapılacak olan üniversitede teknik ve tasarım alanında eğitimler verileceğini dile getiren Burkay, şöyle devam etti:
"Örnek bir üniversite kuracağız. Bursa gerçek anlamda Türkiye'nin Ar-Ge ve teknolojideki merkezi haline gelecek. Bunu da üniversitemiz çatısı altında gerçekleştireceğiz. Bursa'nın önündeki yol haritasına bakarsak, kişi başı geliri 30 bin doları aşmış, 4,5 milyon nüfusa ulaşmış şehirde üniversiteye ihtiyacımız olacak. Özellikle orta, yüksek, ileri teknoloji ürünlere geçişte hem sanayici, hem de üretimde burada Bursa lokomotif görev görecek. Bunu da biz yetişmiş insan gücümüzle yapacağız. Bugün bizim Ar-Ge mühendislerimiz yok. Bu üniversitemizde Ar-Ge üzerine mühendislere eğitim verilecek" ifadelerini kullandı.
"BURSLAR BAŞARI DERECESİNE GÖRE VERİLECEK"
BTSO'nun ekim meclis toplantısında yeni burs yönergesinin de oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatan Burkay, "Maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere destek olmak üzere BTSO tarafından verilecek burslarda yeni düzenlemeler yapıldı. Burslar, başarı derecesine bağlı performansa göre verilecek. YÖK'ün sıralaması esas alınarak, 2023 vizyonuna katkı sağlayabilecek ihtiyaç sahibi 250 öğrenciye destek olunacak. Başarı sıralamasında; ara sınıfta okuyan öğrenciler için mevcut not ortalaması ile üniversite giriş sınavı sıralaması, üniversiteye yeni başlayan veya hazırlık sınıfını yeni tamamlayan öğrenciler için ise lisans yerleştirme sınavı sıralaması esas alınacak. Burs alacak öğrencinin ailesinin toplam aylık üst geliri net 2 bin 500 TL olarak belirlendi. Bursların alanlara göre dağılımında da değişime gidildi; yüzde 55 mühendislik, mimarlık bilimleri, sağlık ve fen bilimlerine, yüzde 30 sosyal ve beşeri bilimlere, yüzde 5 kendi kategorilerinde burs almaya hak kazanamayan şehit ailelerinin çocuklarına ve iş görmezlik belgesi bulunan gazi çocuklarına, yüzde 10 da kendi kategorilerinde hak kazanamayan oda üyeleri ve oda personelinin çocuklarına ayda 280 TL burs verilmesi öngürülüyor" dedi.
Üniversitede Tasarım Fakültesi, Teknik Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Dilller bölümü yer alacak. Projenin mimarı Hasan Sözüneri olacak. Üniversite 25 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulacak. Kampüs DOSAB'a ait 35 bin metrekarelik alanda yükselecek. Üniversitede konferans salonu, 110 derslik, laboratuvar, çalışma atölyeleri ve sosyal donatı alanları olacak. Ayrıca enerji verimliliği açısından üniversiteye güneş enerjisi panelleri kurulacak.

Organize sanayi bölgesinden

Organize sanayi bölgesinden özellikle rüzgarsız havalarda gelen zehirli gazlardan ve ağır kokudan rahatsıızım. Bu gazlar sağlığımızı tehdit etmektedir. Ben yetkililerden denetimlerin artırılarak hangi firmanın etrafa bu gazları yaydığının bulunmasını ve bu durumun engellenmesini talep ediyorum. Ahmet Y.

Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 05352003594 Belgegeçer : 02242621126
WEB : http://osmangazianadoluihl.meb.k12.tr
Adres : Demirtaş Sakarya Mah. Zafer Cad. 4. Sokak No25 16245 Osmangazi BURSA

Demirtaş'tan yükselen feryatlar

“Demirtaş beldemizde birçok sorun var.
Zamansız başlatılıp bir türlü tamamlanamayan altyapı çalışmaları bunlardan en önemlisi. Bu iş acilen bitirilmeli.
BUSKİ ile Osmangazi Belediyesi’nin bir türlü ortak çalışma yapamamasından dolayı bu tür işler hep aksıyor.
Temmuz başlarında sokaklarımızdaki kilitli taşların sökülüp yerine asfalt yapılmaya başlayan Osmangazi Belediyesi 2-3 sokak yaptıktan sonra BUSKİ’nin ‘o sokaklarda kanalizasyon ve yağmur suyu gider çalışmaları yapacağım. Şimdi asfalt yapmayın’ demesiyle durduruldu..
Akabinde altyapı çalışmaları başladı fakat çok ağır ilerlediği için yeni öğretim yılı döneminin başlayacağı tarihe kadar bitirilemedi.
Şimdi maalesef bütün sokaklarımız 50 yıl öncesine döndü ve çamur deryasını andırıyor. Çocuklarımız ve halkımız da böyle bir ortamda okullarına, işlerine gidip geliyorlar.
Büyük bir potansiyele sahip Demirtaşımız’a geçmişte verilen ‘yerinde yönetim doğru olanıdır’ sözlerinin arkasında durulmuyor. Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin çok acil bir şekilde ortak çalışma yaparak artık yaklaşan kış ayları öncesi bu çalışmalarını bitirerek çocuklarımızı ve halkımızı bu mağduriyetten kurtarmalarını rica ediyorum.”
İbrahim AKMAN

Gevher Sönmez'de sınıflar çok kalabalık

Demirtaş Gevher Sönmez İlköğretim Okulu`nda eğitim gören bir öğrencinin velisiyim. Maalesef okulumuzda sınıflar çok kalabalık. Öğrenciler 50-60 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda kalıyor. Bu bölge son yıllarda çok fazla göç aldı ve almaya devam ediyor. Sürekli yeni binalar yapılıyor ve gün geçtikçe nüfus artıyor. Sene başında sınıflarda 30 öğrenci bulunurken, yıl bitiminde bu sayı 60`a kadar çıkıyor. Bu duruma en kısa zamanda müdahale edilmeli. Çocuğunun bu kadar kalabalık bir sınıfta eğitim görmesi benim gibi bir çok veliyi rahatsız ediyor. Bölgedeki gelişim ve nüfus artışı dikkate alındığında bir okulun buraya yetmediği zaten belli. Bu nedenle yeni bir okulun acilen yapılmasını rica ediyorum. Umarım yetkililer bu isteğimi dikkate alırlar. Türkan Mutlu

Demirtaş'a okul lazım

“Demirtaş bölgesi Bursa’nın en çok göç alan ve almaya devam eden bir yerleşim merkezi haline dönüştü. Bu nedenle nüfusumuz süratli şekilde artış gösterirken bölgedeki öğrenci sayısı da artıyor. Bunun paralelinde pek tabiidir ki okul ihtiyacı da artıyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü sayın ilgililerinin işaret ettiğimiz konuyu incele-yerek bölgemizdeki ihtiyacı gidermek için okul sayısını artırmasını önemle rica ederiz.
"Saygılarımla...” Ahmet TUNÇ

Sivri sinekle mücadele

Demirtaş Sanayiinden, tepecik ve İsmetiye deresi mevkiine doğru devam eden ,D.S.İ.'ye ait kurutma kanalı, Sivri sinek ve mikrop üretmektedir. DOSAP ve Demirtaştan Pis sular buraya akmakta, sanayi atıkları ve evsel atıklar buraya dökülmektedir.
Maalesef Muhtarlarımız ve Demirtaşımızdaki yetkililerimiz ilgilenmemekte vede muhatap bulunamamaktadır. Buskiye bu konuda gönderdiğimiz mail'lerimizede cevap verilmemiştir.
Hava kararmaya başladığında çevre sivri sinek istilasına uğramakta, arazide ve civar fabrikalarda çalışma zorlaşmaktadır.
BELKİ BİR İLGİLENEN ÇIKAR ÜMİDİYLE, SAYGILAR SUNUYORUM.

Balkan oyunları Demirtaş'ta

NAKEM Başkanı Hüseyin Özkan, yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen festivalde bu yıl Karadağ, Kosova, Maketonya, Sırbistan, Bosna Herkes, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden halk oyunu ekiplerini davet ettiklerini söyledi. Ekiplerin kentin değişik yerlerinde gösteriler yapacağını, 10 Eylül'de Demirtaş Rumeli Derneği'nde gösteri düzenleyeceğini dile getirdi. Özkan, festivale katılımın ve ilginin her yıl arttığını dile getirerek, "Bu yıl festivali 8. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festival tüm Balkan ülkelerince de yakından takip ediliyor. Değişik balkan ülkelerindeki birçok ekip festivale katılmak için kendisi müracaat ediyor" dedi.
Türkiye'de ve Bursa'da Balkan göçmeni sayısının fazla olduğunu vurgulayan Özkan, ayrıca şunları söyledi: ''Bursa'da Bulgaristan'dan, Yunanistan'dan, Romanya'dan, Kosova'dan, Makedonya'dan, Kosova'dan, Arnavutluk'tan ve Karadağ'dan göç etmiş çok sayıda Türkiye Cuhuriyeti vatandaşı var. Festival sayesinde Bursa'da yaşayan göçmenler, kültürlerini yeniden yaşama fırsatı buluyor. NAKEM Balkan Festivali, bu anlamda balkanların en önemli organizasyonu. Bir anlamda 5-13 Eylül tarihleri arasında Balkan ülkelerinin kalbi Bursa'da atacak. Tüm Bursalılar'ı ücretsiz olan etkinliklerimizi takip etmeye davet ediyoruz."

Demirtaş’ta otobüs saatleri uzatılmalı

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşıyorum. Bu bölge özellikle son yıllarda gelişmeye başladı ve çok fazla göç alıyor. İnşaatlar çoğaldı. Buna bağlı olarak Demirtaş’ta yaşayan insan sayısı da doğal olarak arttı. Ancak ulaşımda bir düzenleme yapılmadı. Ulaşım sıkıntısı had safhada. Buraya gelen toplu taşıma araçlarının saatleri değişmeli. 17D No’lu otobüs gece saat 23.30’a kadar hizmet veriyor. 19B No’lu hat ise en son 21.30’da hareket ediyor. Burada yaşayan vardiyalı çalışan ya da başka bir bölgede olup daha geç saatlerde eve ulaşmak isteyen insanlar da var. Ulaşım herkesin en önemli hakkı. Biz de Demirtaş sakinleri olarak en iyi ulaşımın sağlanmasını istiyoruz. Otobüslerin daha geç saatlere kadar uzatılmasını ve farklı güzergahlarda hizmet verilmesini rica ediyorum. Örneğin Demirtaş’dan Bursa merkeze de araç verilsin ve tüm vatandaşlarımız rahat etsin. Bir vatandaş

Demirtaş İtfaiye Merkezi Açılıyor

DOSAB'ın tahsis ettiği 3 bin metrekarelik alanda, Demirtaş Organize sanayi bölgesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bölgeye modern donanımlı itfaiye merkezi kazandırıyor.
DOSAB'ın tahsis ettiği 3 bin metrekarelik alanda Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan DOSAB İtfaiye Merkezinin temeli Aralık 2012 tarihinde atılmıştı. İnşaatı tamamlanan merkez Eylül ayıyla birlikte faaliyetine başlayacak. DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, sanayi alanındaki yatırımlarının yanında kent yararına sosyal sorumluluk projelerinde de görev aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönemde birlikte başlattığımız Osmangazi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ndeki hayvanların yiyecek giderlerini yıllardır bölge sanayicilerimiz karşılıyor. 2010 yılında Büyükşehir Belediyemize 2 adet tam donanımlı itfaiye ve arama-kurtarma aracı vermiştik. Geçtiğimiz yıl yaptığımız protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyemiz ile Demirtaş İtfaiye Merkezi'ni bu yıl hizmete açıyoruz."
İtfaiye Merkezi'nin 700 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Kahraman, şu bilgileri verdi: "Başta bölgemizdeki endüstriyel yangınlara müdahale edecek 6 araçlık kapasitesi bulunuyor. Daha önceki iki araca ilave olarak yeni merkez için bir adet tam donanımlı, endüstriyel nitelikli yangınlara da müdahale edebilecek itfaiye aracımızı açılışta belediyemize teslim edeceğiz. Böylece çağdaş imkanlara sahip bu merkez DOSAB, Demirtaş, Ovaakça ve Yalova Yolu'nda yaşayan ve çalışan önemli bir nüfusa hayati bir hizmet üretecek."
Sanayici ve işadamları olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile daima diyalog, uyum ve işbirliği içinde olduklarını belirten Kahraman, "Bizler belediyemizin iş dünyasına yaklaşımından ve hizmetlerinden memnunuz. Özellikle BUDO, Deniz Uçağı, Tramvay gibi ulaşım projeleri iş dünyasında olumlu karşılanan projeler. İş seyahatleri için Gemlik-İstanbul Deniz Uçağı seferleri iş dünyasının sık tercih ettiği, faydalı olan yatırımlar oldu. Bütün bu çalışmalarından ve iş dünyası ile ortak projelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Hamaktan düşerek öldü

Demirtaş Barbaros Mahallesi'nde acı bir olay meydana geldi. Annesi ve komşusu ile birlikte terasa çıkan 5 yaşındaki Ecrin Karan, eğlenmek için hamağa bindi. Küçük kız, bir ucu demire, diğeri bacaya bağlı olan hamakta sallanmaya başladı. Bu sırada birden yıkılan bacanın altında kalan küçük Ecrin, ağabeyi tarafından hemen Demirtaş Polikliniği'ne götürüldü. Buranın kapalı olması üzerine Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ecrin Karan kurtarılamadı.
Savcılık, vücut ve kafa travması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen küçük Ecrin'in ölümü ile ilgili soruşturma başlattı.
Yakınlarını yasa boğan küçük kızın cenazesi, Demirtaş Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Demirtaş Mezarlığında toprağa verildi.

Demirtaş semalarında oruç açma

Bulgaristan'da başlayan uçuş merakını Demirtaş'ta sürdüren 44 yaşındaki Sebahattin Çetin, özel bir şirkette makine teknisyenliği görevi yaparken Türk Hava Kurumu'ndan (THK) paramotor lisansı aldı. Boş zamanlarında Demirtaş Mahallesi'nden gökyüzünde Bursa manzarasını gözlemleyen Çetin, şehir üzerinde paramotor ile attığı turları zaman zaman Uludağ ve Katırlı Dağı'nın yamaçlarına da taşıdı. Ramazan ayında ilginç bir olaya imza atan Çetin, bin metre yüksekliğe çıkarak iftarını gökyüzünde açtı.
Hava merakının lise dönemlerinde başladığını anlatan Çetin, "Lisede öğretmeninim bu işlere merakı vardı. Bir kere uçtuktan sonra da bu durum benim için unutulmaz oldu. Kendim bir şekilde uçacağıma karar verdim. Yıllar öncesi motosiklet motoruyla motor yaptım. Bu tür hava araçlarıyla 4 bin veya 5 bin metrelere kadar çıkıyoruz. Ama bizi o kadar yüksekte kimse görmüyor. Bu yüzden bin metre civarında uçuyorum. Bir gün değişiklik yapıp iftarı havada açmak istedim. Bin metreye kadar çıktım. Fakat rüzgar biraz sert esiyordu. 500 metreye inerek orada iftarımı açtım" dedi.

Demirtaş'ta gürültü kirliliği

Demirtaş’taki modifiyeli araçlardan şikayetçiyim. Son günlerde artan bu araçlar Demirtaş sokaklarında hem hızlı gidiyor, hem de çıkarttıkları seslerle vatandaşları rahatsız ediyor. Bu araçların egzozlarından çıkan dumandan ve sesten artık kurtulmak istiyoruz. Bu durumdan birçok kişi şikayetçi ancak nereye şikayet edileceğini bilmiyor. Yetkili kişilerin bu soruna bir çözüm getirmelerini bekliyorum.

Demirtaş Eczane bilgileri

Demirtaş'ta bulunan eczanelerin adres ve telefon bilgileri aşağıdadır. Ayrıca Demirtaş'ta hangi eczane nöbetçi öğrenmek için http://e-nobet.org/?oda=7&i=16 bağlantısını takip ederek öğrenebilirsiniz. Not: Bağlantıya tıkladığınızda sağ taraftan DEMİRTAŞ/OSMANGAZİ(NÖBET) seçeneğine seçemniz gereklidir.
Azizoğlu Eczanesi - Cumhuriyet Mah. Harmanlı Sok. No:25/1 - 0 224 262 14 96
Baykal Eczanesi - Ali Osman Sönmez Cad. Gül Sok. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi - 0 224 261 15 84
Ebru Eczanesi - Cumhuriyet Cad. Sağlık Sok. No:25/2-1 - 0 224 262 44 86
Güleç Eczanesi - Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet Cad. No:2 - 0 224 262 35 22
Taşdelen Eczanesi - Cumhuriyet Mah. 203.Sok. No:18 - 0 224 262 20 54
Eczaneler alfabetik olarak sıralanmıştır. Bilgiler değişmiş ise lütfen iletişime geçiniz.

Kepçeden 400 litre mazot çaldılar

Demirtaş Cumhuriyet Mah.'de kimliği belirsiz şahıslar, park halindeki bir kepçenin yakıt deposundan 400 litre mazot çaldı. Kimliği belirsiz şahıslar, park halindeki bir kepçenin yakıt deposundan 400 litre mazotu çalıp, kayıplara karıştı.
Sabah saatlerinde kepçesinin yanına gelen M.Ç. depo kapağının açık ve yerinde olmadığını fark etti. M.Ç. daha sonra durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kepçenin yakıt deposundan ve çevrede parmak izi aldı. Olayla alakalı tahkikat sürüyor.

HASTENE OLMAMASININ SEBEBİ NEDİR?‏

BEN DEMİRTAŞTAKİ YETKİLİ KİŞİLERE BİR KAÇ SORUM OLACAK.BUKADAR BÜYÜK BİR YERDE NEDEN TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANE YOKTUR.İNSANLAR GECE HASTALANDIKLARINDA NEREYE GİDEÇEKLER AÇABA.BU HASTANEDE BUKADAR BÜYÜK BİRYERE NEDEN YAPILAMIYOR.ŞUANDA BULUNAN POLİKİLİNİK BİLE TAM TEŞEKKÜLLÜ DEĞİL.TARİHİ ESER ARAÇ GEREÇLERLE İŞ YAPILIYOR.İNSANIN GECE AİLESİNDEN BİRİ HASTALANDIĞINDA HASTANEYE GÖTÜRENE KADAR ALLAH KORUN ÖLÜR KARDEŞİM.SİZLER AÇABA NEYİ BEKLEMEKTESİNİZ. BUNUN YANINDA BÖĞLE BİR YERDE EĞER ARABAN YOK İSE YANDIN GEÇE BELLİ BİR SAATTEN SONRA ARAÇTA YOK.BU KONULARI ACABA DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ.SİZDEN EN KISA SÜREDE BİR CEVAP BEKLİYORUM. İSMAİL ACAR

Demirtaş’ta okula ihtiyaç var

Osmangazi’ye bağlı Demirtaş’ta yaşıyorum. Hızla göç alan yerleşim yerimizde ihtiyaçlarımız da aynı hızla artıyor. Bunların arasında en önemlisi eğitim. Acil olarak Demirtaş’ta en az iki tane ilköğretim ve bir tane lise ihtiyacı var. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Osmangazi Belediyesi ile birlikte ortak çalışma yaparak beldemizdeki eğitim alanlarını çoğaltabilir. Bunun dışında artan nüfus ile birlikte halkımızın ulaşım ihtiyaçları da arttı. Yeni imara açılan ve şimdilerde konut olan yerlerde ciddi bir nüfus artışı oldu. Buna rağmen halen iki otobüs ile ulaşım sağlanıyor. Bu yüzden artık bir otobüs daha ilave edilerek yeni yerleşim alanı olan Cumhuriyet Mahallesi yönünde ring yapılması gerekiyor. Halkın bir çoğunun yaklaşık 800 metre yürüyerek mevcut otobüslere yetişmesi zor oluyor ve araçlarda da yoğunluk yaşanıyor. İlgililerin bu ihtiyaçları gündeme almalarını rica ediyorum. İbrahim Akman

Yangın söndürme tatbikatı Demirtaş

Orman yangınlarına erken müdahale edebilmek için Demirtaş bölgesinde, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yangın söndürme tatbikatı yaptı. Ekipler çam dallarından çıkarttıkları yangına hemen müdahale etti. Yangın kısa sürede başarıyla söndürüldü.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, “Ormanlar ülkemizin yüzde 27,6’sını kaplamaktadır. Ormanlar, sadece bir ülke insanın değil tüm insanlığa ait ortak bir değerdir. Bu değerli varlığı koruma görevi insan olmanın bir gereği olarak kabul edilmelidir. Orman yangınlarıyla mücadelede aslolan yangının çıkmamasıdır, bunun için koruyucu tedbirler alıyoruz. Tabii ki bu koruyucu tedbirlerin başında eğitim geliyor. 2013 yılında 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ve devamında 42 okulda orman mühendislerimiz ağaç ve orman sevgisi eğitimi verdi. Sincap Çocuk Tiyatrosu 40 kadar okulda gösteri yaptı. Orman köylerinde bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak “1 yılda 1000 köy ziyareti” projesi ile orman köylerini teşkilat olarak ziyaret ediyor, dertlerini dinliyor, orman yangınları konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.
Meteorolojiden alınan düşük nem, yüksek sıcaklık ve poyraz uyarılarını köy muhtarların cep telefonlarına mesaj atarak bildirdiklerini anlatan Coşkun, "Çobanlık yapan vatandaşlarımız çay pişirmek için ateş yakarak orman yangınına sebebiyet vermesin diye onlara termos dağıtıyoruz. Çaylarını evde yaparak termosla yanında taşıyorlar. Bu sene de termos dağıtımına devam edeceğiz. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın dinlenme ihtiyacını karşılamak için şehir ormanları yapıyor, mesire yerleri tesis ediyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Bursa, Bilecik ve Yalova da 2 şer adet toplam 6 adet şehir ormanı, 85 adet Bursa’da, 13 adet Bilecik’te ve 24 adet Yalova’da olmak üzere 122 adet mesire yeri var. Vatandaşlarımızdan piknik yapmak için bu alanlardan istifade etmelerini, gelişi güzel ormana girilmemesini, ateş yakılmamasını talep ediyoruz.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, 7 gün 24 saat ormanlarımız 2’si kameralı olmak üzere 35 orman gözetleme kulesinden gözetliyor. 18 ilk müdahale aracı ile devriye geziyor, 37 arozöz ekibinde 52 arozöz ve su tankeri, 8 dozer var. 554 personel yangınlara müdahale için hazır bekletilmektedir. Ayrıca 1 Temmuz - 30 Eylül 2013 tarihleri arasında Orman Genel Müdürlüğünce tahsis edilen 1 adet yangın söndürme helikopteri bölge müdürlüğümüzde konuşlanacak. Yangın söndürme helikopterinin kolayca su alarak atması için 26’su çukuru inşa edildi. Orman yangınlarına erken müdahale etmek için 2013 yılında 30 adet 2,5 tonluk su tankeri dağıtıldı" diye bilgi verdi.
2012 yılında Bursa'da 96 adet orman yangını çıktığını, 82 adet örtü yangınında 125,15 hektar, 14 adet tepe yangınında 243,90 hektar olmak üzere toplam 396 hektar ormanın yandığını anlatan Coşkun, "Bu yangınların sebeplerini incelediğimizde bahçe temizliği, piknik ateşi, anız, çoban ateşi, cam kırığı, trafik kazası ve yıldırım düşmesi gibi sebeplerle meydana geldiğini görmekteyiz. Ormanlarda çıkan yangınlardan daha fazla sayıda 77 adet, anız, bahçe temizliği gibi sebeplerle çıkan kırsal yangına müdahale ettik. Bu yangınlar bizim söndürme ekiplerimizi meşgul ediyor. Yazın sıcak ve rüzgârlı havalarda, bahçe temizliği, mangal gibi sebeplerle ateş yakılmamasını istiyoruz. 6831 sayılı Orman Kanununun 76 maddesine göre, ormana 4 kilometreden yakın alanlar ile orman içi ve kenarındaki köylerde anız yakanlara ‘1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve idari para cezası veriliyor. Meteorolojiye göre 2013 yılında 0,5 ile 1,0 derece arasında mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar yaşanacağından, bu durum da orman yangınları riskini arttırmaktadır” dedi.

Demirtaş barajı & trap tesisleri

Arkadaşlar merhaba. Yerel basında Büyükşehir belediyesinin Karacabey civarında Golf sahası yapmayı planladığı yazıyordu. Bende bir vatandaş olarak yaklaşık 8 ile 20 milyon avro maliyetli bu tesisin gerçektende gerekli olup olmadığını paylaşmak istedim. Geçmişte 1990-1994 yıllarında Demirtaşımızda dünyanın 2. büyük Çim Kayağı Tesislerinin hali ortadayken şimdi böyle sadece belirli bir kesime hizmet edeceğini düşündüğüm böyle bir tesise gerek varmı? Belediyemizden bize söz verdiği gibi çim kayağı tesislerimizi çok daha amaçlı bir projeyle doğa harikasını halkımızla buluşturmasını diliyorum. İbrahim Akman

Öğrenciler Çanakkale'de

Gençlerin Türk tarihindeki dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale ruhunu yaşayarak öğrenmesi amacıyla Osmangazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, UEDAŞ ve Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin birlikte düzenlediği "El Ele Çanakkale’ye" projesinde son 10 otobüs Çanakkale’ye gitti. 04.06.2013 tarihinde Çanakkale gezisine Demirtaş bucağı ilköğretim okulu da katılmıştır. Geziye katılan öğrenciler Çanakkale'yi çok sevdiklerini söyleyerek bu fırsatı onlara tanıyan Osmangazi Belediyesine şükranlarını sunmaktadırlar.

Çim kayağı için bir çığlık + fıkra

Garip bir tesadüf oldu. Tam, unutulan harika bir tesisi ve çim kayağını yazacaktım ki, sanki içine doğmuş, Erdem Saker, enteresan bir fıkra gönderdi. O kadar denk geldi ki anlatamam. Fıkradan önce, hem çim kayağına hem de inanılmaz keyifli bir manzarası olan, o güzelim tesislere atıfta bulunmam şart…
Yıl 1991. Demirtaş Barajı’na bakan yamaçta, kartpostallardan özenti ile baktığınız Alp Dağları benzeri manzarada, Dünya Çim Kayağı Şampiyonası yapılıyor. Bursa’da Fenerbahçe maçı olmasına karşın, tesislerde yaklaşık 20 bin Bursalı, aile boyu, yeni bir spora tanık oluyor.
Farkında olanlar hatırlayacaktır, Bursa’nın spora bakış açısı, DSİ.Nilüferspor ile nitelikli bir tablo çiziyordu. Futbolun dışında, binlerce çocuk/genç ve yetişkin spor yapabilmenin ayrıcalığını yaşıyordu. O nüve, hala Bursa için bir şans. Ve o DSİ’nin başında; dik başlı, inatçı, ayakları yere sağlam basan bir müdür vardı : Erdem Saker… Ekibi ve Türkiye Kayak Federasyonu ile, Demirtaş Barajı Rekreasyon düzenlemesi, sporumuza kazandırılmış ve uluslararası düzeyde, ödül almıştı. Çünkü, Demirtaş Çim Kayağı Tesisleri’nde yapılan bu dünya şampiyonası, o güne kadar yapılan dünyanın en başarılı organizasyonu seçilmişti.
Müthiş…
***
Sonraki yıllarda tesisler, halkımızın önemli mesire yerlerinden biri olarak dikkat çekmiş, çim kayağı etkinliklerinin yanı sıra uçurtma şenlikleri ile, kentimize hizmet etmişti.
Hep böyle –di’li geçmiş zaman fiilinden yazdığıma ve sizler de, yıllardır Çim Kayağı etkinliği duymadığınıza göre; tesislerin köküne kibrit suyu ekilmiştir. Değil mi ?
Aynen öyle…
Komik gerekçeler ile köreltilen, o şahane göl manzaralı tesis, bugün otlak bile değil. Her şey sökülmüş, harap edilmiş, yok…
‘Bu tesisi yeniden kentimize kazandıracağız’ bilgilendirmesini yaparak, ilgisini bir dönem işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tek umut gibi…
Kayak Federasyonu, çimlerin sulanabilmesi için‘dünyadaki su kıtlığı’ komedisi içinde, bir adım yoldaki gölü, zaten görecek durumda değil sanırım…
***
Şimdi gelelim, tesadüfen paylaşılan, ama ‘cuk’ diye yazıma keyif katacak olan fıkraya :
Yolcular uçağın yanında bavullarını gösteriyor. Bir bakmışlar; kaptan pilotun
elinde bir beyaz baston, kolunda üç noktalı bant. Yardımcı pilotun elinde köpek tasması ve ucunda da bir köpek. Sağa sola çarparak öylece ilerliyorlar uçağa. Günlerden 1 Nisan değil, ama 'şaka herhalde' demiş yolcular, doluşmuşlar uçağa. Uçak pistte hızla ilerlemeye başlamış. Yolcuların gözleri camda. Uçak hızlanmış. Yolcular endişelenmeye başlamışlar. Uçak daha hızlanmış. Pistin sonu hızla yaklaşmaya başlamış.Uçak iyice hızlanmış. Bazı yolcular paniklemiş, dua etmeye başlamışlar. Uçak son hıza ulaşmış. Bu arada pistin sonuna da ulaşmış. 100 metre sonra betonun bitip çimlerin başladığını gören yolcular dehşet içinde çığlığı basmışlar.
Tam o anda da kaptan pilot levyeyi sonuna kadar çekmiş. Uçak tam pist biterken tekerleklerini yerden kesmiş, havalanmış. Kaptan pilot arkasına yaslanmış derin bir nefes almış ve yardımcı pilota dönmüş:
- Biliyor musun? Bir gün çığlık atmakta gecikecekler ve hep birlikte geberip gideceğiz!
Kıssadan hisse :
- Dünyada nice kör yöneticiler var... Çığlık atmaktan vazgeçmeyin.
Demirtaş Çim Kayağı Tesisleri için, geç de olsa, çığlımı duyan var mı ?

Spor salonu açıldı

Demirtaş Tarık Çevikel İlköğretim Okulu Spor Salonu törenle hizmete açıldı. Barbaros Mahallesi'nde bulunan spor salonunun açılış törenine Başkan Altepe'nin yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yeni Sölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Okul Müdürü Ayhan Akbulut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Temel hedeflerimizden bir tanesi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sporla iç içe, sağlıklı bir nesil olarak en iyi şekilde yetişmesidir. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Barbaros Camii

Barbaros camii 1990 yılında inşatına başlanmış olup 1993 yılında ibadete açıldı. Cami ve müştemilatı 700 m² olup cami içi 420 m² 'dir. Cami betonarme olarak yapılmış olup büyük bir kubbeye sahiptir. Toplam kapasitesi 500 kişi olan camide, vakit namazlarında ortalama 30, cuma namazlarında 450, bayram namazlarında ise 500 kişi ibadet etmektedir. Caminin kadrolu bir imam-hatibi vardır.

Osmangazi Camii

Osmangazi camii, 2007 yılında temeli atılıp inşaatına başlanmış olup, 2011 Haziran ayında ibadete açılmıştır. Alt kat ve mahfel katıyla beraber yaklaşık olarak 1000-1200 civarında cemaate hizmet eden caminin altında bir çay ocağı, şadırvanı ve imam lojmanı bulunmaktadır. Osmangazi Camii Çevreyolu Cd. üzerindedir.

Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi

Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi 8 dönümlük bir alana sahiptir. Bu alan 1966 yılında Demirtaş Nahiyesi Belediye Başkanı Halil İBO´ nun başkanı olduğu "Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği" tarafından satın alınmış ve bu yerde 9 sınıflık bir Ortaokul yapılmıştır. Bu ortaokulu yine Demirtaş Belediyesinin girişimleri sonucu Bursa´nın tanınmış İşadamlarından Ali Osman Sönmez tarafından yaptırılmıştır.
1966 yılında satın alınan ve bir kısmı Ortaokul yaptırılan alan büyük bir kısmı 1988 tarihine kadar boş kalmıştır. 1988 yılında burada bir Lise yaptırılma gündeme gelmiş ve Demirtaş Belediyesinin girişimleri ile Lise yapımını yine İşadamı Ali Osman Sönmez üslenmiştir. Lise binası bir yıl içerisinde tamamlanmış 1989 yılında açılışı Milli Eğitim Bakanlarımızdan Hasan Celal GÜZEL , Bursa Valisi Erdoğan ŞAHİNOĞLU ve Bursa Milli Eğitim Müdürü Necmi YANICIOĞLU açmış ve bu okulun Fen Lisesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılmıştır. Okulun yönetici kadrosuna Müdür olarak Bursa Kız Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Muzaffer KAMADAN Müdür Başyardımcısı olarak ta Bursa Erkek Lisesi Fizik öğretmeni Hakkı ALTUN atanmıştır. Değişik branşlarda öğretmen kadrosunda atamalar yapılarak 1989 yılında Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi 96 öğrencisi ile Eğitim ve öğretim vermeye başlamıştır.
Okulun Pansiyon binası 1990 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Ayrıca daha önce yaptırılan ve Okul bahçesi içerisinde bulunan Ortaokul 1998 yılında İlköğretim Genel Müdürlüğünce Fen Lisesine devredilmiştir. Yine okulun 700 m ilerisinde Avdancık Köyü yol ayrımında bulunan ve Osmangazi Belediyesine ait olan 8 dönümlük arsa Okul Koruma Derneği tarafından satın alınmıştır.
Okulun açılış tarihi olan 1989 yılında 18/07/1992 yılına kadar Muzaffer KAMADAN Müdürlük görevinde bulunmuş bu tarihte emekliye ayrılmıştır. 09/11/1992 tarihinden itibaren de Okul Müdürlüğü görevini Müdür Başyardımcısı Hakkı ALTUN devralmış 2010 yılında emekli olması nedeniyle yerine Özer AKTEPE vekaleten okul müdürlüğünü 7 Şubat 2012 tarihine kadar devam ettirmiş,bu tarihten itibaren Gülüstan Ağırman okul müdürlüğüne asalaten atanmış,daha sonra görevden ayrılmış,8 Haziran 2012 tarihinde Sayın Remzi ATAMAN müdür olarak göreve başlamış ve halen devam etmektedir.
Adres: Demirtaş Barbaros Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:97 Demirtaş Bölgesi Osmangazi /Bursa
Telefon: 0224 262 24 01/ 0224 262 13 70 Müdür:0224 262 23 58 Faks: 0224 262 23 58
Web Adresi: http://bursafenlisesi.meb.k12.tr

Demirtaş’ta yapılması gereken çok iş var

Demirtaş’ta oturuyorum. 2009’da alınan kararla beldemiz artık Osmangazi’ye bağlı mahalle oldu. Bu değişimin hiçbir kaybı olmayacağı söylenmesine rağmen ne yazık ki beldemiz bir çok hizmet konusunda geri bırakıldı. Son 3 yıldan bu yana beldemize müthiş bir göç başladı ve neredeyse yapılan binalar sayesinde boş arsa bulunamaz hale geldi. Bu büyüme ile birlikte halkın alacağı hizmetler de artmaya başladı. Temel olan en önemli ihtiyaçlarımızdan alt yapı çalışmalarına yaklaşan yaz döneminde ciddi bir şekilde hız verilmesi, aynı anda su ve elektrik ihtiyaçlarının giderilmesi ve beldemize girişten çıkışına kadar ana arter ve sokak yollarının mutlaka asfaltlanması gerekiyor. Burada faaliyet gösteren müteahhit firmaların bina yapımı esnasındaki alt yapı çalışmalarının titizlikle denetlenmesi, onların açtıkları alt yapı çalışmaları sonucu oluşan yama işlerinin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz. Artan nüfus ile birlikte eğitime ağırlık verilmesi, mümkünse Valilik ile ortak bir program çalışması yapılarak acil en az iki adet ilköğretim okulunun beldemize kazandırılması ve ulaşımın daha kısa süreli belediye otobüsleri ile desteklenmesini bir vatandaş olarak rica ediyorum.
İbrahim Akman

Demirtaş semalarında uçan adam

Bursa'da bir soğutma fabrikasında makina teknisyeni olarak çalışan iki çocuk babası Sebahattin Çetin, 17 yaşında başladığı uçuş merakı ile kendini geliştirdi. Türk Hava Kurumu başta olmak üzere uluslararası alanda da 5 pilot lisansı bulunan Çetin, 2008 yılında motosiklet motorunu hava aracına dönüştürerek kendi yaptığı paramotorla uçmasıyla Bursalılar tarafından tanınıyor. Çetin, bu kez paramotora bağladığı tepsinin üzerine mıknatıslı çay bardağı, şeker ve termos yerleştirerek Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nden havalandı. Paramotora bağladığı kamera ile kendisini çeken Çetin, bin 250 metre yükseklikte yanındaki radyosundan müzik ve haberleri dinleyerek Bursa Ovası'nı seyredip çay içmenin keyfini çıkarttı. Buna benzer uçuşları sık sık yaptığını söyleyen Sebahattin Çetin, "Sabah çayımı Bursa semalarında içmek istedim. Yanıma aldığım radyo ile de istediğim zaman müzik dinleyebiliyorum. " dedi.

Demirtaş Bucağı İlköğretim Okulu

Demirtaş Beldesinde İlkokul 1925 yılında eski Rum Okulu olan binada Arap Harfleri ile 150 kadar öğrencisiyle İsmail Efendi yönetiminde eğitim öğretime başlamıştır. Uzun yıllar okul olarak kullanılan bu bina bugün yıkılmış durumdadır. O yıllarda okulun eğitim öğretim süresi 3 yıldır. Daha sonra 5 yıllık okul haline dönüştürülmüştür. 1964 yılında Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesine şuan ki sel felaketinden zarar gören okul binası yapılmış ve aynı yıl eğitim öğretime başlamıştır. 1984 yılında ilkokul ve şu anki Ali Osman Sönmez Fen Lisesi bahçesinde bulunan ortaokul birleşerek 8 yıllık ilköğretim okulu oluşturulmuş ve Ali Osman Sönmez İlköğretim Okulu adını almıştır. Daha sonra 1991 yılında binaların ayrı olması ve karşılaşılan güçlükler sebebiyle 5 yıllık ilkokul eğitimine dönmüş ve Demirtaş Bucağı İlkokulu adını almıştır. 1996-1997 öğretim yılı başında tekrar ilköğretime dönüştürülerek Demirtaş Bucağı İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretime devam etmiştir. 14.10.2010 tarihinde meydana gelen yoğun yağışlar sonucunda oluşan sel felaketinde okulumuzun tabanlarında çökmeler oluşmuş ve binanın boşaltılmasına karar verilmiştir. Okulumuz, 15.10.2010 tarihinden 19.12.2011 tarihine kadar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kiralanan, Çınar Vakfına ait Demirtaş Sakarya Mahallesi, Zafer Caddesi, 4.Sokak No: 25 Adresinde bulunan binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Cumhuriyet Mahallesinde bulunan esas okul binamız yıkılıp yeniden yapılmış ve 19.12.2011 tarihinde eğitim öğretime başlanmıştır. Okulumuzda tarih sırasıyla: İsmail Efendi, Fedai Bey, Yusuf ÖZSOP, Muhittin SOYDAŞ, Servet PİŞKİN, Aslan DEMİR, Servet HELVACI, Süleyman SEZER, Nizamettin ULUSOY, Zekeriya ÖZDEMİR, Selahattin OKTAR, Tevfik KAYA, Ali Rıza ÇELİK, Mustafa BAY, Ali ÖZBEK müdürlük yapmışlardır. Okulumuzda halen 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 35 öğretmen, 1 yardımcı hizmetler personeli görev yapmaktadır. Toplam 950 öğrenci mevcuttur. Okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır. Üç adet ana sınıfı bulunmaktadır. Ferhat KUTLU Okul Müdürü
Adres : Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No58 Osmangazi BURSA
Telefon : 02242622005 Faks02242624670
WEB Adresi : http://demirtasio.meb.k12.tr

Demirtaş Polis Merkezi Hizmete Girdi

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından yenilenen eski jandarma karakolu, Demirtaş Polis Merkezi olarak hizmete girdi. Merkezin açılışına katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput, bir şaka yaparak, nezarethane içerisinde çekim için bekleyen gazetecilerin üzerine kapıyı kilitledi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü, 9 mahalle ve 120 bin nüfusa hizmet verecek Demirtaş Polis Merkezi'ni hizmete açtı. Törene; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa İl Jandarma Komutanı Vedat Çolak, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna, Kriminal Bölge Müdürü Arif Bozdemir ile çok sayıda iş adamı ve polis yöneticisi katıldı.
SCADA merkezi ile bir organize sanayi bölgesinin ihtiyaç duyduğu elektrik, doğalgaz, sus sistemlerinin izleme ve kontrolünü yaptıklarını belirten DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, "9 milyon 208 bin lira yatırım değeri olan bu projemiz, fiber optik altyapı üzerinden haberleşme, görüntülü konuşma ve metro ethernet hizmeti sunuyor. Ayrıca, mobese bileşeni ile bölgemizde dikilmiş direkler üzerinde 53 sabit, 10 hareketli olmak üzere toplam 63 kamera ile izleme ve kayıt yapabiliyoruz. İşte bu mobese sistemini polis merkezimizle entegre hale getirdik. Kamera görüntülerini bu merkeze aktaran altyapıyı kurduk. Demirtaş Polis Merkezi'nde bölgemizdeki 63 kamera yanında, DOSAB dışında emniyetimizin mobese sistemi dahilindeki kamera görüntülerinin izlenmesini ve kayıt olanağını sağlayan gerekli altyapı yatırımı da yapıldı. Güvenlik açısından da son derece önemli olan bu çalışma ile DOSAB'ın giriş çıkışları, kavşaklar, cazibe merkezleri, elektrik, doğalgaz ve su şebekelerine ait önemli noktalar izlenebilecek." dedi.
Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da Doğu bölgelerine, güvenlik sorunu olduğu için yatırımcı gitmediğini ifade ederek, "Bursamızın daha yüksek güvenlikli kent olması için elimizden geleni yapıyoruz. DOSAB'daki bu merkezimiz, 9 mahalle ve 120 bin nüfusa hizmet verecek. Gerçekten fiziki mekanlar verilen hizmette önemli bir yer kaplıyor. Personelimiz, daha güzel bir ortamda güzel hizmet verecektir" diye konuştu.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ise yatırım için güvenliğin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi. Harput, şunları kaydetti: "Güvenlik, her şeyin üzerinde. Güvenlik olmadan ne yatırımdan ne de kalkınmadan bahsedilebilir. DOSAB, bölgeye bir bina yenileyerek üç adet de polis aracı almıştır. Bu, büyük hizmettir. Ben Hakkari, Şanlıurfa'da valilik yaptım. O bölgede mesaimin büyük bölümünü güvenlik hizmetlerine, terörü nasıl bitiririz noktasında sarfederken, Bursa'da mesaimin yüzde 99'unu 'şehri nasıl tanıtır, nasıl daha fazla turist getirebiliriz' noktasında harcıyorum."
GAZETECİLERİ NEZARETE KİLİTLEDİ
Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, binayı yenileyerek emniyet teşkilatının hizmetine sunan DOSAB Başkanı Ferudun Kahman'a plaket takdim etti. Demirtaş Polis Merkezi, açılış kurdelesini kesilmesiyle hizmete girdi. Vali Harput, merkezde görevli polislere, 'Gelen insanımıza bir güzel sözünüz yeter, güler yüzünüzü vatandaştan esirgemeyin' tavsiyesinde bulundu.
Merkezi gezen Vali Harput, nezarethaneyi gezerken gazetecilere şaka yaptı. Nezarethanenin içerisinde fotoğraf çekmek isteyen gazetecilerin üzerine kapıyı kilitleyen Vali Harput, 'Sizi kapattım' diyerek şaka yaptı. Vali Harput'un bu şakası protokolde gülüşmelere sebep oldu. Vali Harput, "Nezarethane ceza verilen yer değildir. Burası, iddiaların araştırıldığı merkezin bir bölümüdür. İnsani şartları taşıması gerekir. Nezarethaneye kimsenin düşmesini istemeyiz." dedi.

Yeni ana sınıfı binası yapıldı

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin "Eğitime Yüzde Yüz Destek" çalışmaları kapsamında Demirtaş Barbaros Mahallesi'nde yaptırdığı "Tarık Çevikel İlköğretim Okulu Ana Sınıfı" binası, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket Barca ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açıldı.
Osmangazi Belediyesi tarafından, Demirtaş Barbaros Mahallesi'nde bulunan Tarık Çevikel İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan anaokulu binasının açılışında konuşan Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak bugüne kadar klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında, eğitime de büyük destek verdiklerini ayrıca Osmangazi'de 189 okulun ihtiyaçlarını giderdiklerini, 40 anaokulunun oyun gruplarını yenilediklerini söyledi.
Belediye olarak eğitime verdikleri desteğin süreceğini ifade eden Başkan Dündar, "Bundan sonra da çocuklarımıza ve okullarımıza desteğimiz sürecek. Çocuklarımızın sadece maddi koşulları ile değil, eğitim koşulları ve ruh dünyalarının zenginliği için de çalışıyoruz. Düzenlediğimiz yarışmalar, organizasyonlar ve kültür sanat faaliyetleri ile çocuklarımızın ufkunu açıyor, düşünen, üreten bir nesle öncülük ediyoruz." dedi.
Anaokulu açılış töreninde konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket Barca da Osmangazi'de eğitim ve öğretime verdiği destek için Başkan Dündar'a teşekkür etti. Barca, "Sayın başkanımız, Osmangazi'de, bir çok okulumuzun sıkıntılarını, eğitimle ilgili problemlerinde bize büyük destek oldu. Bugün burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmaların ardından, Tarık Çevikel İlköğretim Okulu Ana Sınıfı binası törenle hizmete açıldı.
Başkan Mustafa Dündar, 173 metrekare alan üzerine kurulan ve 2 derslik, öğretmenler odası ve mutfak birimlerinden oluşan binayı gezdi. Ana sınıfında kendisini çiçekle karşılayan minik öğrencilerle bir araya gelerek onlarla fotoğraf çektiren Dündar, daha sonra çocuklara fidan hediye etti.

İşe Giderken Otobüs Altında Can Verdi

Demirtaş Barbaros Mahallesi'nde geri dönüşüm malzemelerinin ayrılmasında günlük 25 lira yevmiyeyle çalışan 3 çocuk annesi 53 yaşındaki Nilüfer Korku, işyerine giderken otobüsün altında kaldı. Olay yerinde yaşamını yitiren Korku'dan geriye kaza sonrası caddeye fırlayan yırtık ayakkabısı ve cüzdanındaki 7 lira parası kaldı.
Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Barbaros Mahallesi'nde oturan ve geri dönüşüm malzemelerinin ayrışması işinde günde 25 lira karşılığında sigortasız olarak çalışan Nilüfer Korku, saat 06.00'da kalktı. Korku, çocuklarının kahvaltısını hazırladıktan sonra işe gitmek için evinden çıktı ve Bursa- Yalova karayolunun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, Gemlik Açık Cezaevi'nde bulunan mahkumları ve infaz koruma memurlarını çalıştıkları Bursa'ya getiren Muharrem Alperen K. (29) yönetimindeki 16 YS 212 plakalı otobüs, yola çıkan Korku'ya çarpıp altına aldı. Aracın önünde 40 metre sürüklenen Korku, ağır yaralandı. Talihsiz kadın, çağrılan 112 Acil Servis ekibi gelene kadar yaşamını yitirdi. Nilüfer Korku'dan geriye kaza sonrası caddeye fırlayan yırtık ayakkabısı ve cüzdanındaki 7 lira kaldı.
Acı haberi öğrenince olay yerine koşan Nilüfer Korku'nun emekli işçi eşi Mehmet Korku sinir krizi geçirdi. Sağlık görevlileri tarafından güçlükle sakinleştirilen Mehmet Korku, "Eşim ekmek parası yolunda öldü. Sigortasız çalışıyordu. Bu acıya nasıl dayanacağız?" diyerek gözyaşına boğuldu.
Yalova- Bursa karayolunun uzun süre trafiğe kapanmasına neden olan kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Gözaltına alınan otobüs sürücüsü ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Demirtaş Kültür merkezi törenle açıldı

Demirtaş Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Demirtaş’a bölgenin nabzının atacağı bir tesis kazandırdık. Kültür merkezi Demirtaş’a yakışacak. Büyükşehir Belediyesi olarak gece gündüz çalışıyor, Bursa’nın çehresini değiştiriyoruz. Bursa’nın kabuk değiştirmesi, çağdaş ve sağlıklı bir kültür ve medeniyet şehri haline gelmesi adına yaptığımız çalışmalarla şehrimiz alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda dönüşüm ve değişim yaşıyor” diye konuştu. Başkan Altepe, Bursa’nın yerel yönetimde öncü bir il haline geldiğini ve Bursa’nın her meselesine el atıldığını ifade ederek Demirtaş’a yapılan hizmetlerin de devam edeceğini anlattı. Demirtaş Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdürecek olan Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Nevzat Tülek ile Barbaros Mahallesi Muhtarı İsmail Savaş da Demirtaş’a yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan mekanda Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Topluluğu, Kosova yöresi oyunlarını sergileyerek programa renk kattı. İlçe belediye başkanları, bürokratlar ve Demirtaşlılar da törene katıldı.

Çatı tamiri sırasında elektrik çarptı

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesinde çatıya yağmur oluğu takmak isteyen Enver Çiçek, elindeki sac parçasının yüksek gerilim hattına değmesiyle elektrik akımına kapıldı. Yardım amacıyla çatıda bulunan Muhammet Enes B.'de Çiçek'i kurtarmak isterken elektrik akımına kapıldı.
Muhammet Enes B., Çiçek'in elinde bulunan sac parçasının koluna denk gelmesiyle yaralandı. Yaralılardan Enver Çiçek, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne, Muhammet Enes B. de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Enver Çiçek yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Muhammet Enes B.'nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.